Hyppää pääsisältöön
Kuva
Matkakortti leimataan linja-auton kortinlukijassa.

Kela-koulumatkatukilippu

Kela-koulumatkatukilippu on korttimuotoinen 30 vuorokauden kausilippu, joka matkustusehdot ovat samat kuin normaalisti myytävällä Waltti-kausilipulla. Kela-koulumatkatukilippua myydään vain 2. asteen opiskelijoille. Lipun myöntämisperusteet on määritetty koulumatkatukea koskevassa laissa ja asetuksessa, lisätietoa www.kela.fi/koulumatkatuki.

Syksystä 2018 alkaen Kela-koulumatkatuetun lipun hankintaan tarvitaan aina Kelan ostotodistuslomake (=Koulumatkalippujen ostotodistus Matkahuoltoa ja Waltti-liikennettä varten). Lomakkeen saat oppilaitoksesi opintotoimistosta, kun sinulla on koulumatkatukioikeus.

Kela-koulumatkatukilipun hinta opiskelijalle on aina 40 euroa. Lipun voit hankkia ostotodistuksen esittämällä vain Linkki-palvelupisteestä. Jatkolataukset onnistuvat myös R-kioskeilla ja linja-autoissa.

Jos käytät koulumatkoihin pääasiassa muita kuin Waltti-liikenteen linjoja, Kela-koulumatkatukilipuksi kannattaa valita Matkahuollon lipputuote.

Päivälippu 

Päivälippu on haltijakohtainen aikuisen, lapsen tai nuoren lippu, joka soveltuu hyvin esimerkiksi matkailijan käyttöön. Lipun voi ostaa joko yhden vyöhykkeen (A, B, C, tai D) tai neljän vyöhykkeen (ABCD) lippuna 1-60 vuorokaudeksi. 

Päivälippujen hinnat