Hyppää pääsisältöön
Kuva
Linkki-VIP -palveluliikenteen auto Jyväskylän keskustan pysäkillä. Kuva Kristiina Pentikäinen
Pääsisältö

Linkki-VIP -palveluliikenne

Jyväskylän kaupunki järjestää kaikille asukkaille avointa Linkki-VIP -palveluliikennettä. Palveluliikenne täydentää osaltaan joukkoliikenteen palveluita. Palveluliikenteen kyydeillä voivat matkustaa myös henkilökohtaisempaa palvelua tarvitsevat asiakkaat.

Palveluliikenteen Linkki-VIP-autot kuljettavat asiakkaitaan arkipäivisin (ma-pe) asioimaan Jyväskylän keskustaan, aluekeskuksiin, terveysasemille tai muihin palvelupisteisiin. Autot ovat ilmastoituja, esteettömiä pienoisbusseja, joissa on turvavöin varustetut paikat 14 matkustajalle. Pyörätuolilla tai lastenvaunujen kanssa matkustaville on autoissa kaksi paikkaa.

Kukin kuudesta Linkki-VIP-autosta liikennöi omalla reittialueellaan ja tekee sieltä käyntejä Jyväskylän keskustaan. Linkki-VIP-autot 1-4 saapuvat tasatunnein Jyväskylän keskustan Asemakadulle. Poikkeuksena ovat Vaajakosken suunnan Linkki-VIP 5 ja Palokan suunnan Linkki-VIP 6. Autojen reittialueilla on laajoja haja-asutusalueita, joten ajoajat ovat huomattavasti keskustassa liikennöiviä autoja pidemmät. Siksi Linkki-VIPit 5 ja 6 ehtivät käydä Jyväskylän keskustassa vain kaksi kertaa ajopäivän aikana.

Palveluliikenteen järjestämisestä vastaa Jyväskylän kaupunki. Liikennöitsijänä on kilpailutuksen perusteella valittu Tilausajot Mennään Bussilla Oy.

Palveluliikenneopas

Palveluliikenneoppaasta löydät Linkki-VIP -palvelun aikataulut, reitit ja muuta hyödyllistä tietoa palveluliikenteestä. Nouda maksuton opas 

  • Linkki-palvelupisteestä (Asemakatu 7)
  • Linkki-VIP -autojen kuljettajilta

Selaa palveluliikenneopasta:

Waltti-liput ja -hinnat käytössä

Palveluliikenteessä on käytössä Linkki-paikallisliikenteen Waltti-lippujärjestelmä. Matkustaminen onnistuu kuljettajalta ostettavalla kertalipulla tai Waltti-matkakortilla (arvo- tai kausilippu). 

Sotiemme veteraaneille ja sotainvalideille palveluliikennekyyti on ilmaista.

Näin käytät Linkki-VIPiä

Kukin kuudesta Linkki-VIPistä kiertää oman aikataulunsa mukaisesti palvelualueellaan. Kyytiin pääsee aikatauluissa kerrotuilta aikataulupisteiltä, mutta kutsusta auto voi poiketa hakemaan vaikka kotipihasta. Kyydeistä ja aikatauluista sovitaan etukäteen kuljettajan kanssa soittamalla auton palvelunumeroon.

Linkki-VIP -palvelualueet ja kyytitilaukset

  • Auto 1: Halssila-Lohikoski-Kangasvuori-Huhtasuo-Seppälänkangas, p. 050 4690 100
  • Auto 2: Kuokkala-Kuokkalanpelto-Hämeenlahti-Nenäinniemi-Ristikivi-Ristonmaa, p. 050 4690 200
  • Auto 3: Mäkimatti-Mattilanpelto-Kukkumäki-Kypärämäki-Kortepohja-Nisula-Taulumäki-Kangas, p. 050 4690 300
  • Auto 4: Keltinmäki-Myllyjärvi-Keljo-Keljonkangas, Sääksvuori (ti ja to), Säynätsalo-Lehtisaari-Muuratsalo (ma, ke ja pe), p. 050 4690 400
  • Auto 5: Palokka-Tikkakoski ja lähialueet, p. 040 849 2252
  • Auto 6: Vaajakoski ja lähialueet, p. 040 849 2251

Korpilahden asiointiliikenne

Eri puolilla entisen Korpilahden kunnan aluetta asukkaita palvelee taksikyydein hoidettu, kaikille avoin Jyväskylän kaupungin järjestämä asiointiliikenne.

Asiointikyydeillä pääsee ympäristökyliltä Korpilahden kirkonkylälle ja Keljon kauppakeskukseen. Reiteiltä voidaan pyynnöstä tehdä pieniä poikkeamia. Matkan hinta on 3 euroa. Kyyti tilataan soittamalla numeroon 050 449 9628.

Reitit ja aikataulut

Selaa Linkki-VIP -palveluliikenteen opasta:

Asiasanat:  
Linkki-VIP