Hyppää pääsisältöön
Kuva
Reittiopas älypuhelimen näytöllä. Kuva Hanna-Kaisa Hämäläinen
Pääsisältö

Mobiililippusovellukset

Linkki-lippuja voi ostaa kahdesta mobiilisovelluksesta: Waltti Mobiili ja Linkki. Lataa sovellus älypuhelimeesi maksutta Google Play -kaupasta tai Apple Storesta. 

Myynnissä Linkki-paikallisliikenteen kerta- ja vuorokausilippuja. Lippuhinnat ovat molemmissa sovelluksissa samat. 30 vrk kausilippu on myynnissä vain Waltti Mobiilissa. Sovelluksen kautta on myös mahdollista käyttää paikallisliikenteen aikataulu- ja reittiopasta. 

Katso mobiililippujen hinnat hinnastosta.

Yleistä

Mobiilisovelluksista ostettavat liput toimivat vain älypuhelimessa. Waltti-matkakorttia ei sovellusten kautta voi ladata tai käyttää.
  
Maksaminen hoituu mobiilisovellukseen lisätyllä pankki- tai luottokortilla (Visa, Visa Electron tai Mastercard), johon on aktivoitu verkkomaksuominaisuus. Myös MobilePay ja puhelinoperaattorin laskulla maksaminen ovat käytössä.

Voimassaolo ja kelpoisuus

Mobiililippu on voimassa heti, kun se on maksettu. Voimassaolosta kertoo lippunäkymän juokseva aikalaskuri. Voimassaoloaika on 1–2 vyöhykkeen mobiililipuilla 60 minuuttia, 3 vyöhykkeen lipuilla 120 minuuttia. Voimassaoloaikana lipulla voi matkustaa rajattomasti lipun kelpoisuusvyöhykkeillä. 

Osta mobiililippu kaikille niille maksuvyöhykkeille, joiden kautta matkustat. Mobiililipulla voi matkustaa Linkki-paikallisliikenteen linjoilla 1-13 ja 14-42. Linkin mobiililippu ei kelpaa seutuliikenteessä (esim. Hankasalmelle, Korpilahdelle, Jämsään tai Laukaaseen kulkeva seutuliikenne). Huomaa, että mobiilisovelluksen karttatoiminnon kautta käytettävä reittiopas näyttää myös seutuliikenteen vuorot, joilla Linkin mobiililippu ei kelpaa maksuvälineenä.

Hyväksymisen jälkeen lippuostosta ei voi enää perua. Tarkasta siis huolella, että valitsemasi lipputyyppi, vyöhykkeet ja ikäryhmä ovat oikeat. 

Mobiililipun tarkastaminen

Mobiililiput tarkistetaan linja-auton lipuntarkastuslaitteella. Laite lukee lipun noin 10 cm päästä lukijan alapuolelta. Kortinlukulaitteen näyttöön ilmestyy lipun voimassaoloaika.
  
Pidä huoli, että puhelimessasi riittää virtaa koko matkan ajan. Lippu pitää pystyä näyttämään tarkastamista varten missä tahansa matkan vaiheessa.

Jos lipun koneellinen tarkastus ei jostain syystä onnistu, kuljettaja tarkistaa lipun voimassaolon puhelimen näytöltä ja kirjaa tapahtuman rahastuslaitteelle.

 Kuitti

Saat kuitin Linkki-sovelluksen lippuostoksesta sähköpostiisi Ostot-välilehden Avaa kuitti-painikkeen kautta. Waltti Mobiili -palvelun käyttäjät voivat vastaanottaa lippuostoksistaan digitaalisia kuitteja keskitetysti ReceiptHero -palvelun kautta.

30 vrk:n Waltti-mobiililippu

Waltti Mobiili -sovelluksesta voi ostaa 30 vrk:n kausilippuja (lasten, nuorten, opiskelijoiden ja aikuisten 30 liput). Asiakkaaksi rekisteröityminen on pakollista lipun siirrettävyyden takia. 30 vrk:n lippu löytyy sovelluksen Osta lippu -valikosta. Mobiilikausilippu vastaa matkakortille ostettavaa kausilippua. Lipulle määritellään ostettaessa tarvittavat maksuvyöhykkeet, oma asiakasryhmä sekä haluttu maksutapa.

Opiskelijan kausilipun (30 pv) osto edellyttää opinto-oikeuden vahvistamista sovelluksessa. Tutustu opiskelijaetuuden käyttöönottoon Waltti Mobiilissa. Maksamisen jälkeen lippu on heti voimassa ja näyttää jäljellä olevan voimassaoloajan. 

Kausilipun voi siirtää mobiililaitteesta toiseen kesken kauden esim. puhelimen vaihtotapauksissa. Lipun siirtokerrat on rajattu, jotta estetään lipun luvaton siirtely usean ihmisen kesken. Jos lipun siirtämisessä tulee ongelmia, ole yhteydessä Linkki-palvelupisteeseen.

Linkki-sovellus

Mobiililippuja voi ostaa rekisteröitymällä palvelun käyttäjäksi tai ilman rekisteröitymistä. Rekisteröitymällä voit valita usean maksutavan väliltä tarpeen ja tilanteen mukaan. Rekisteröitymättömänä ainut maksutapa on mobiilimaksu, eli puhelinoperaattorin lasku.

Ostettu lippu ilmestyy sovelluksen Liput-välilehdelle. Samaan puhelimeen voit ostaa myös useita lippuja, esimerkiksi aikuisen ja lapsen yhteistä matkaa varten. Linkki-sovelluksen maksutapavaihtoehtoja ovat pankki- tai luottokortti (Visa, Mastercard), mobiilimaksu/ puhelinoperaattorin puhelinlasku, MobilePay, Apple Pay ja OP Pivo.

Reittioppaita

 • Linkki-paikallisliikenteen aikataulu- ja reittiopas
  Palvelu on selainpohjainen, mutta toimii sovelluksen tapaisesti.  Uuden ajan matkaopas paikantaa sijaintisi ja kertoo lähimmät linjat, pysäkit ja reitit.
 • Nysse-sovellus 
  Nysse on helppokäyttöinen ja monipuolinen sovellus Helsingin, Joensuun, Jyväskylän, Kuopion, Lahden, Tampereen, Turun ja Oulun seudun joukkoliikenteeseen. Nyssellä tarkistat nopeasti mm. reitit ja aikataulut.
 • Transporter Reittiopas -sovellus 
  Transporter on reaaliaikainen reittiopas ja aikataulukirja taskussasi. Toimii Jyväskylän seudun lisäksi täällä: Helsinki, Hämeenlinna, Joensuu, Kajaani, Kotka, Kouvola, Kuopio, Mikkeli, Lahti, Lappeenranta, Oulu, Tampere, Turku, Vaasa.
 • Matkahuollon reittiopas
  Reittioppaaseen on kerätty valtakunnallisesti bussi- ja junaliikenteen aikataulutietoja.
 • Matka.fi-reittiopas 
  Liikenneviraston reittiopas sisältää myös kotimaanlennot, mutta ei kaukoliikenteen busseja.

Matkapalveluita

 • Matkahuollon Reitit ja Liput -sovellus 
  Älypuhelimeen ladattava sovellus, josta voi ostaa liput koko matkaketjun matkoille yhdellä kertaa. Sovelluksen kautta voi ostaa kertalipun myös Linkki-paikallisliikenteeseen.
 • Perille.fi 
  Selainpohjainen kauko- ja paikallisliikenteen lippupalvelu, josta voi ostaa liput koko matkaketjun matkoille yhdellä kertaa. Myynnissä Linkki-lippujen lisäksi mm. Matkahuollon, VR:n ja Onnibusin liput.

Luontopysäkit

Luontopysäkkien kautta tavoitat Jyväskylän hienot luontoretkeilykohteet Linkin paikallisliikenneverkostoa hyödyntäen. Meijän polku -liike on kartoittanut linjojen 1, 2, 18 (18K), 25 ja 12 (12T) tuntumassa sijaitsevat luontokohteet ja työstänyt ne opaskartoiksi.

Keväälle 2021 toteutetaan kartat kaikista kovemmassa päivittäisessä käytössä olevista linjoista sekä yleiskartta alueen luontoliikuntamahdollisuuksista lähipysäkkeineen.
Osasta kartoista on saatavissa painettu versio Linkki-palvelupisteessä. Voit myös ladata kartat omalle puhelimellesi tai tietokoneellesi kunkin linjan omalta sivulta.

Asiasanat:  
mobiilisovellus