Hyppää pääsisältöön
Kuva
Asiakas seisoo Linkki-palvelupisteen ovella. Kuva Hanna-Kaisa Hämäläinen
Pääsisältö

Linkki-palvelupiste

Linkki-palvelupiste hoitaa keskitetysti joukkoliikenteen lipunmyynti- ja asiakaspalvelua. Palvelupiste sijaitsee Jyväskylän keskustassa ja on avoinna arkisin maanantaista perjantaihin.

Katso tarkempi sijainti ja aukioloajat

 • Joukkoliikenteen neuvonta ja opastus
 • Waltti-matkakorttien myynti
 • Waltti-arvo- ja kausilippujen lataus matkakortille
 • Matkakorttiin liittyvät reklamaatiot, asiakaspalautteet, korttien sulkupalvelu, löytökorttien käsittely ja säilytys
 • Linkki-lahjakorttien myynti ja lunastus
 • Maksutavat: käteinen raha ja yleisimmät pankki- ja luottokortit
 • Edenred, ePassi ja Smartum -työmatkaetuudet

R-kioskit

R-palvelupisteet

Laukaan R-kioski (Laukaantie 22–24)
Kauppakeskus Forumin R-kioski (Asemakatu 5, Forum 1. kerros)
Kauppakadun R-kioski (Kauppakatu 39, Yliopiston apteekin vieressä)
Puistokadun R-kioski (Puistokatu 15)
Äänekosken R-kioski (Torikatu 1)

 • Uusien Waltti-korttien myynti
 • Waltti-arvolippujen ja kausilippujen lataus

R-latauspisteet

Matkakeskuksen R-kioski (Hannikaisenkatu 29)
Kangasvuoren R-kioski (Kangasvuorentie 4)
Voionmaankadun R-kioski (Voionmaankatu 15)
Nova Sairaala R-kioski (Hoitajantie 3)

 • Waltti-arvo- ja kausilippujen* lataus

Waltti-kauppa netissä

Joukkoliikenteen Waltti-verkkokaupasta voit tilata matkakortin ja ladata siihen arvoa tai kausilipun. 

Siirry Waltti-kauppaan

Palvelua voi käyttää mobiililaitteella tai työpöytäselaimella. Matkakortin lataaminen onnistuu rekisteröimällä itselleen käyttäjätilin tai ilman rekisteröitymistä. 

Yhteen käyttäjätiliin voi yhdistää useita kortteja ja ladata sen kautta esim. perheenjäsenten matkakortteja. Käyttäjätiliin yhdistetty kortti on aina suoraan ladattavissa, eikä sitä tarvitse lisätä joka käyttökerralla. Valitsemalla haluamasi matkakortin pääset suoraan kauppaan. Käyttäjätililtä näet myös edelliset lippuostoksesi.

Lippuostos maksetaan verkkopankissa, kuitin saa sähköpostiin. Voit valita maksamisvaihtoehdoksi myös laskun, jolloin saat kuukausittain laskun kaikista ostoksistasi. Laskuun lisätään 2,90 euron laskutuspalkkio. 

Myös haltijakohtaisen arvolipun sisältävää matkakorttia voi ladata verkossa, jos sen liittää palvelussa henkilökohtaiseen käyttäjätiliin.

Tarkista ennen maksamista, että olet valinnut lippusi maksuvyöhykkeet oikein.

Tutustu palveluun Waltin sivuilla

Uuden Waltti-matkakortin tilaaminen

Voit tilata Waltti-kaupasta henkilökohtaisen matkakortin itsellesi tai taloudessa asuvalle, alle 17-vuotiaalle lapselle. Uuden matkakortin korttimaksu on 5 euroa, ja se lisätään lataamasi lipun hintaan. Matkakortti saapuu ilmoittamaasi osoitteeseen postitse 7–14 päivässä.

Matkakortin lataaminen

Matkakortille voi Waltti-kaupassa ladata arvoa* tai kausilippuja. 

Lippujen lataaminen on mahdollista, vaikka edellistä saldoa tai kautta olisikin vielä jäljellä. Matkakortilla voi samaan aikaan olla kaksi kausilippua, käytössä oleva ja odottava. Arvoa voi kortille ladata enintään 500 euroa. Arvon lataaminen onnistuu Waltti-kaupassa myös ei-tasasummalle, esim. 0,99 €.

Uusi kausilippu käynnistyy edellisen kauden päättymistä seuraavalla matkustuskerralla, kun kortti luetaan Linkin lipuntarkastuslaitteella. 

Asiakastietojen tarkastelu

Kausilipun vyöhykkeet ja kelpoisuusajan voi vaihtaa Waltti-nettikaupassa, kun lataa uutta lippua. 

Arvolipun vyöhykkeiden muuttaminen vaatii asioinnin palvelupisteessä (Linkki-palvelupiste tai R-kioskin Waltti-palvelupiste). Myös ikäryhmän tai osoitetietojen muuttaminen edellyttää vielä toistaiseksi käyntiä asiakaspalvelupisteessä.

Linkit ja Linkki-VIPit

Linkki-liikenteen linja-autoissa ja Jyväskylän palveluliikenteen Linkki-VIP-autoissa voi matkan maksaa Waltti-matkakortilla (kausilippu tai arvolippu), lähimaksulla, mobiililipulla tai käteislipulla. 

Waltti-matkakorttia voit ladata Linkki-linja-autossa vain käteisellä rahalla, ei maksukortilla. Autossa tehtävistä lippulatauksista peritään 3 euron latausmaksu. Linja-autossa voi ladata

 • Arvolippua tasakymppeinä 10–50 eurolla 
 • Kausilipun, joka on kestoltaan sama kuin kortilla ollut edellinen kausilippu

Mobiilisovellukset

Mobiililippuja saa kerta- tai vuorokausilippuina. Waltti Mobiili-sovelluksesta voi ostaa myös 30 päivän kuukausilippuja.

Mobiilisovelluksen käyttöön tarvitaan älypuhelin, jonne ladataan sovelluskaupasta ennakkoon maksuton sovellus (Linkki tai Waltti Mobiili).

Mobiililippu on voimassa heti kun ostos on tehty. Mobiililippu kelpaa matkustamiseen Linkki-liikenteen linjoilla S1-S6 sekä 3-46. Mobiililipulla voi matkustaa myös pidemmän matkan Linkki-seutuautoissa linjoilla 140, 141, 143. Myös liikennöitsijän väreissä kulkevassa seutuliikenteessä (esim. Petäjävesi / Matka Mäkelä Oy, Laukaa - Äänekoski / Koivuranta Oy) kelpaa mobiililippu.

Lisätietoa mobiililipuista

Asiasanat:  
lipunmyynti
lataus