Hyppää pääsisältöön
Kuva
Reittiopas puhelimen näytöllä. Kuva Jiri Halttunen
Pääsisältö

Reittiopas

Reittiopas näyttää Linkki-joukkoliikenteen reitit, aikataulut ja pysäkit. Palvelua voi käyttää mobiililaitteella, muulla älylaitteella tai tietokoneella. 

Reittioppaan käyttämiseen ei tarvita erillisen sovelluksen asentamista tai rekisteröitymistä. Tallenna reittioppaan osoite älypuhelimesi kotivalikkoon, niin se on nopea käyttää ja toimii kuten sovellus. 

Suositusselain on Google Chrome tai Mozilla Firefox. Reittiopas toimii avoimen lähdekoodin Digitransit-reititysalustalla, joka on HSL:n ja Traficomin kehittämä. 

Reittiopas näyttää ennakkoon Linkki-vuorojen arvioidut pysäkkiaikataulut, jotka perustuvat aikataulusuunnitelmaan. Arvioidun ajan toteutuminen riippuu mm. liikenneolosuhteista ja pysäkkikäyntien määristä. Ruuhka-aikaan matka edistyy yleensä hitaammin ja hiljaiseen aikaan nopeammin. 

Liikkeellä olevasta vuorosta saadaan reittioppaalle reaaliaikaista seurantatietoa. Reaaliaikainen tieto näkyy pysäkin kohdalla vihreällä värillä merkattuina minuuttitietoina. Vuoron saapumista voi silloin seurata myös reittioppaan kartalta. Jos reaaliaikatietoa ei vuorosta saada, reittiopas näyttää pysäkeille aikataulusuunnitelmaan perustuvat arviot.

Linkki pysähtyy pysäkillä yleensä vain matkustajien kyytiin ottamista tai jättämistä varten. Jos asiakkaita ei ole pysäkillä odottamassa tai sinne jäämässä, Linkki jatkaa matkaa pysähtymättä. Ole siis riittävän ajoissa pysäkillä tai seuraa reaaliaikaista pysäkkitietoa.

Kiinteät lähtöajat ovat vain linjan lähtöpysäkillä ja eräillä ajantasauspysäkeillä, joilla Linkki-vuoro odottaa aikataulun mukaista lähtöaikaa.

Aikatauluvihko

Aikatauluvihko ilmestyy ennen aikataulukauden alkua. Painettuja aikatauluvihkoja saa maksutta jakelupisteistä viimeistään viikkoa ennen, kun aikataulukausi käynnistyy. 

Aikatauluvihko julkaistaan myös pdf-tiedostomuotoisena: 

Jakelupisteet

 • Linkki-palvelupiste (Asemakatu 7)
 • Linkki-linja-autot
 • R-kioskit 

Korjauksia painettuun aikatauluvihkoon

Aikatauluihin tulee joskus korjauksia kesken kauden. Päivitetyt tiedot saadaan reittioppaalle ja pdf-muotoiseen aikatauluvihkoon. Jos käytät painettua aikatauluvihkoa, tarkista tietoihin painatuksen jälkeen tulleet muutokset alta: 

Kesäkauden 2024 aikatauluvihkon korjaukset:

 • Linja 12, s. 49. Ma-pe lähdöt 15.10 ja 16.10 ajetaan 15.05 ja 16.05.
 • Linja 14M, s. 56. Ma-pe vuoro 5.30 poikkeaa Muuramen Teollisuuskylässä.
 • Linja 16, s. 60. Ma-pe -vuorot 9.10 ja 10.10 keskustasta lähtevät 9.05 ja 10.05. Vuorot 15.00, 16.00 ja 17.00 lähtevät Muuratsalosta 15.05, 16.05 ja 17.05.
 • Linja 15, s. 58. Ma-pe -lähtö 23.40 sekä la-lähdöt 23.40 ja 00.40 ajetaan Y1-vuoroina Nenäinniemen kautta.
 • Linja 21, s. 63. Lähdöt 9.30-16.30 ajetaan 9.45-16.45
 • Linja 22, s.65. Ma-pe vuoro 01.45 ja la vuoro 01.45 ajetaan poikkeusreittiä Lohikosken, Palokan terveysaseman ja Palokanorren kautta Saarijärventielle.
 • Linja 41, s.74-79. Tarkista Koivuranta Oy:n aikataulut Matkahuollon sivuilta  tai Linkin sähköisestä aikatauluvihkosta.
 • Linja 141, s. 87. Ma-pe Matkakeskuksesta lähtevä vuoro 16.50 on Suolahdessa 18.05 ja Äänekoskella 18.20,

Miksi Linkki ei tule?

Palvelu ei aina toteudu suunnitellun mukaisena. Vaikutusta on esimerkiksi keliolosuhteilla tai ruuhkilla. Reittiopas näyttää tällä hetkellä liikenteen häiriöistä vain ennalta tiedossa olevat poikkeukset, kuten kiertotiejärjestelyt ja pysäkkimuutokset. 

Jatkossa reittioppaalle saadaan tietoa myös äkillisistä palvelun muutoksista ja viivästyksistä. Kattavammat häiriötiedotteet on tarkoitus saada käyttöön vuoden 2024 aikana.

Jos odottamasi Linkki-vuoro jää tulematta, tarkista löytyykö reittioppaalta vaihtoehtoinen kulkuyhteys.

Asiasanat:  
aikataulu
reitti