Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Jyväskylän seudun joukkoliikenne - fiksusti liikkeellä

Palveluliikenne

Jyväskylän kaupunki järjestää kaikille asukkaille avointa Linkki-VIP -palveluliikennettä. Palveluliikenne täydentää osaltaan joukkoliikenteen palveluita. Palveluliikenteen kyydeillä voivat matkustaa myös henkilökohtaisempaa palvelua tarvitsevat asiakkaat.

Palveluliikenteen Linkki-VIP-autot kuljettavat asiakkaitaan arkipäivisin (ma-pe) asioimaan Jyväskylän keskustaan, aluekeskuksiin, terveysasemille tai muihin palvelupisteisiin. Autot ovat ilmastoituja, esteettömiä pienoisbusseja, joissa on turvavöin varustetut paikat 14 matkustajalle. Pyörätuolilla tai lastenvaunujen kanssa matkustaville on autoissa kaksi paikkaa.

Pieniä päivityksiä syksystä 2019 alkaen

Linkki-VIP -palveluliikenteen reitteihin on tehty vuoden 2019 jälkimmäiselle puoliskolle hienosäätöä. Muutosten tarkoituksena on parantaa Linkki-VIP-palvelun laatua. Kun aikataulujen luotettavuus paranee, kuljettajalle jää enemmän aikaa asiakkaiden avustamiseen.

Kukin kuudesta Linkki-VIP-autosta liikennöi jatkossa ainoastaan omalla reittialueellaan ja tekee sieltä käyntejä Jyväskylän keskustaan. Reittialueisiin on tehty pieniä, palvelun alueellista kattavuutta parantavia laajennuksia, mutta pääosin autojen palvelualueet ovat entisellään. Reiteiltä on poistettu sellaisia pysäkkipisteitä, joilta kyytiin nousijoita on ollut satunnaisesti tai ei lainkaan. Näin pakolliset aikataulupisteillä käynnit eivät vie turhaan autojen ajoaikaa.

Linkki-VIP-autot 1-4 saapuvat tasatunnein Jyväskylän keskustan Asemakadulle. Poikkeuksena ovat Vaajakosken suunnan Linkki-VIP 5 ja Palokan suunnan Linkki-VIP 6: niiden reittialueilla on laajoja haja-asutusalueita, joten ajoajat ovat huomattavasti keskustassa liikennöiviä autoja pidemmät. Siksi Linkki-VIPit 5 ja 6 ehtivät käydä Jyväskylän keskustassa vain kaksi kertaa ajopäivän aikana.

Palveluliikenneopas

Selaa palveluliikenneopasta 2019 (pdf)
Palveluliikenneoppaan päiväyksestä 1.9.2019 huolimatta oppaan tiedot ovat voimassa jo elokuusta 2019 alkaen.

Palveluliikenneoppaasta löydät Linkki-VIP -palvelun aikataulut, reitit ja muuta hyödyllistä tietoa palveluliikenteestä. Uusi palveluliikenneopas on noudettavissa maksutta

Käytössä Waltti-liput ja -hinnat

Palveluliikenteessä on käytössä Jyväskylän seudun joukkoliikenteen Waltti-lippujärjestelmä. Matkustaminen onnistuu autosta ostettavilla kertamatkalipuilla tai Waltti-matkakorteilla (arvolippu ja kausilippu). Lippuhinnat ovat samat kuin paikallisliikenteen Linkki-linja-autoissa. Sotiemme veteraaneille ja sotainvalideille palveluliikennekyyti on ilmaista.

Järjestäjä ja liikennöitsijä

Palveluliikenteen järjestämisestä vastaa Jyväskylän kaupunki. Liikennöitsijänä on kilpailutuksen perusteella valittu Tilausajot Mennään Bussilla Oy.

Näin käytät Linkki-VIPiä

Kukin kuudesta Linkki-VIPistä kiertää oman aikataulunsa mukaisesti palvelualueellaan. Kyytiin pääsee aikatauluissa kerrotuilta aikataulupisteiltä, mutta kutsusta auto voi poiketa hakemaan vaikka kotipihasta. Kyydeistä ja kyytiintuloajoista sovitaan etukäteen kuljettajan kanssa soittamalla auton palvelunumeroon.

Linkki-VIP -palvelualueet ja kyytitilaukset

  • Auto 1: Halssila-Lohikoski-Kangasvuori-Huhtasuo-Seppälänkangas, p. 050 4690 100
  • Auto 2: Kuokkala-Kuokkalanpelto-Hämeenlahti-Nenäinniemi-Ristikivi-Ristonmaa, p. 050 4690 200
  • Auto 3: Mäkimatti-Mattilanpelto-Kukkumäki-Kypärämäki-Kortepohja-Nisula-Taulumäki-Kangas, p. 050 4690 300
  • Auto 4: Keltinmäki-Myllyjärvi-Keljo-Keljonkangas, Sääksvuori (ti ja to), Säynätsalo-Lehtisaari-Muuratsalo (ma, ke ja pe), p. 050 4690 400
  • Auto 5: Palokka-Tikkakoski ja lähialueet, p. 040 849 2252
  • Auto 6: Vaajakoski ja lähialueet, p. 040 849 2251

Korpilahden asiointiliikenne

Eri puolilla entisen Korpilahden kunnan aluetta asukkaita palvelee taksikyydein hoidettu, kaikille avoin Jyväskylän kaupungin järjestämä asiointiliikenne.

Asiointikyydeillä pääsee ympäristökyliltä Korpilahden kirkonkylälle ja Keljon kauppakeskukseen. Reiteiltä voidaan pyynnöstä tehdä pieniä poikkeamia. Matkan hinta on 3 euroa. Kyyti tilataan soittamalla numeroon 050 449 9628.

Reitit ja aikataulut

Järjestäjä, liikennöitsijä ja päätöksenteko

 Linkki-palvelupiste
paikallisliikenteen asiakaspalvelua

Käyntiosoite: Asemakatu 7, Jyväskylä

Aukioloajat:
ma klo 10-17, ti-pe klo 10-16

Puhelinpalvelu ma-pe 9-12
p. 014 266 0114

Yhteydenotot aukioloaikojen ulkopuolella:
Jyväskylän kaupungin palautepalvelu


Copyright © 2019 Jyväskylän kaupunki. Sivun alkuun

Linkki » Linkki » Linkki-VIP ja asiointiliikenne