Hyppää pääsisältöön

21.3.2024

Kuva
Kahdet kädet näppäimistöllä. Kuva Jiri Halttunen
Hakea voivat ysiluokkalaiset nuoret, joilta on jäänyt tai on vaarassa jäädä peruskoulun päättötodistus saamatta.

Elokuussa käynnistyvään Ysiplus-opetukseen haetaan ajalla 25.3.-5.4.2024. Hakea voivat ysiluokkalaiset nuoret, joilta on jäänyt tai on vaarassa jäädä peruskoulun päättötodistus saamatta. Hakulomake löytyy verkkosivulta: Hakulomake Ysiplus-opetukseen perusopetuksen osaamisen kehittämisen nettisivulla (peda.net). Hakemus lähetetään osoitteeseen Jyväskylän kaupunki, Ysiplus-opetus, Matarankatu 6, 40100 Jyväskylä. 

Haastatteluun oppilaat valitaan hakemusten perusteella ja tieto henkilökohtaisesta haastatteluajasta lähetetään sähköpostilla tai puhelimitse oppilaalle. Haastattelut järjestetään huhti-toukokuun aikana. Haastatteluun osallistuvat oppilas ja hänen huoltajansa sekä Ysiplus-opetuksen opettaja ja ohjaaja.  Oppilaat valitaan hakemuksen ja haastattelun perusteella.  

Ysiplus-opetuksessa opiskellaan toiminnallisin menetelmin 

Ysiplus-opetus toteutetaan toiminnallisin menetelmin perusopetuksen opetussuunnitelman mukaisesti. Nuoren yksilöllisiä vahvuuksia tuetaan yhteisöllisen ja osallistavan toimintakulttuurin avulla. Ysiplussalla opiskellaan se aika, jonka opintojen loppuun saattaminen edellyttää oppivelvollisuus huomioiden.  Perusopetuksen opetuksen ryhmässä voi lähtökohtaisesti opiskella sen lukuvuoden loppuun, kun nuori täyttää 17-vuotta. 

Ysiplus-opetus perustuu jokaisen oppijan henkilökohtaiseen kohtaamiseen ja aktiiviseen vuorovaikutukseen. Opiskelevan nuorten motivaatiota ja sitoutumiskykyä opintoihin vahvistetaan taidetyöpajan toimintamallin mukaisesti, jossa painottuu kannustava ja toiminnallinen työskentely ryhmässä, voimauttavassa oppimisympäristössä. Jokaisen nuoren opinnot suunnitellaan yksilöllisesti. 

Opetusryhmä sijaitsee Mataran kiinteistössä, Nuorten taidetyöpajan yhteydessä ja on Kilpisen yhtenäiskoulun alaista toimintaa. Opetuksesta vastaavat kaksi erityisopettajaa ja kasvatusohjaajaa, joilla on osaaminen ja pätevyys pajamuotoisen perusopetuksen toteuttamiseen.  

Lisätietoja:  
Ysiplus-opetuksen kasvatusohjaaja vastaa kysymyksiin päivittäin klo 13.30–15.30. Mahdolliset tutustumiskäynnit voi myös sopia hänen kanssaan. 
Kasvatusohjaaja Sakari Perämäki, Ysiplus-opetus, p. 050 357 3145   
 

Asiasanat: