Hyppää pääsisältöön

31.5.2024

Kuva
Kaksi linja-autoa Hannikaisenkadulla kesällä. Kuva Katja Kauppila
Myös kausilippujen hintoihin tulee 3.6. maltillisia korotuksia, muut lippuhinnat eivät nouse.

Linkki-alueen laajentuessa maksuvyöhykkeet on määritelty uusiksi. Uusi maksuvyöhykejako mahdollistaa matkustuksen Linkin lipputuotteilla kaikkien seitsemän Linkki-kunnan (Jyväskylä, Laukaa, Muurame, Toivakka, Äänekoski, Hankasalmi ja Petäjävesi) joukkoliikenteessä 3.6.2024 alkaen.

Maksuvyöhykkeiden määrä vaihtuu muutoksessa neljästä kolmeen. Uudet vyöhykkeet noudattavat pääosin kuntarajoja. Poikkeuksen muodostaa Jyväskylä, jonka alueella on kaikkia kolmea maksuvyöhykettä. Uudet maksuvyöhykkeet on vyöhykekarttaan merkattu kirjaimin A, B ja C. Vyöhykkeet etenevät Jyväskylän keskustasta kohti toimialueen reunoja. 

  • Jyväskylä               A, B, C
  • Laukaa                  B
  • Muurame              B
  • Äänekoski             C
  • Hankasalmi           C
  • Toivakka                C
  • Petäjävesi              C

Muutos ei edellytä toimia matkakortin käyttäjiltä

Muutos ei vaikuta Waltti-matkakorteilla matkustamiseen eikä edellytä matkakortin uusimista. Uudet maksuvyöhykkeet päivittyvät matkakorteille 3.6. automaattisesti ilman, että asiakkaan täytyy tehdä asian eteen jotain. Mikäli matkakortissa esiintyy ongelmia muutoksen jälkeen, kannattaa tilanteen selvittämiseksi olla mahdollisimman pian yhteydessä Linkki-palvelupisteeseen (Asemakatu 7, avoinna ma 10-17, ti-pe 10-16. puhelinpalvelu (014 569 4000) ma-pe 9-12.

Osalla entisistä Linkki-alueista maksuvyöhyke vaihtuu, ja se vaikuttaa lippuhintoihin. Esimerkiksi Korpilahdella, Tikkakoskella ja Laukaassa alueilla, joilla maksuvyöhyke vaihtuu C:stä B:ksi, matkustus on jatkossa edullisempaa. Toivakan sijainti uudella C-vyöhykkeelle aiheuttaa sen, että kausilippujen hinnat nousevat. Äänekoskella, Hankasalmella ja Petäjävedellä erityisesti kausilippumatkustuksen hinta laskee, kun Linkin liput tulevat 3.6. alkaen käyttöön.

Matkustaessa periaate on, että lipun tulee olla voimassa kaikilla niillä vyöhykkeillä, joiden kautta matka kulkee. Yhden vyöhykkeen lippu on hinnaltaan edullisin, kolmen vyöhykkeen lippu kallein. Maksuvyöhykkeet ja oman asuinpaikan tai lähipysäkin sijoittumisen niille voi tarkistaa kartasta tai reittioppaalta.

Kausilippujen hintamuutokset voimaan 3.6.

Koko uudella Linkki-alueella voi matkustaa Waltti-matkakortille ladattavalla kausilipulla ja arvolipulla. Myös Waltti Mobiili- ja Linkki-sovelluksista ostettu mobiililippu kelpaa jatkossa koko Linkki-alueen paikallis- ja seutuliikenteessä.

Kausilippujen (30 vrk, 90 vrk, 180 vrk tai vuosi) hintoihin tulee vyöhykemuutoksen yhteydessä korotukset. Tarkista lippujen uudet hinnat.

Käytetyimmän kausilipun 30 vrk hinnat ovat 3.6.2024 alkaen

  •  1 vyöhyke: aikuinen 58 € (ennen 57 €), nuori/opiskelija/seniori 41 € (ennen 40 €), lapsi 30 € (ennen 29 €)
  • 2 vyöhykettä: aikuinen 75 € (ennen 73 €), nuori/opiskelija/seniori 53 € (ennen 51 €), lapsi 39 € (ennen 37 €)
  • 3 vyöhykettä: aikuinen 95 € (ennen 83 €), nuori/opiskelija/seniori 68 € (ennen 58 €), lapsi 48 € (ennen 42 €)

Arvo- ja kertalippujen hinnat säilyvät 1.2.2024 voimaan tulleen hinnaston mukaisena. Vyöhykemuutos voi kuitenkin muuttaa arvo- ja kertalippujen hintaa niillä alueilla, joiden maksuvyöhyke vaihtuu.

Linkin kaikkia lippuja voi hyödyntää vihreillä Linkki-linja-autoilla ajettavassa joukkoliikenteessä. Liikennöitsijöiden väreissä ajettavissa seutubusseissa (esim. Petäjäveden suunnalla Matka Mäkelä Oy ja Laukaa-Äänekoski -suunnalla Koivuranta Oy) Linkki-hinnat koskevat vain mobiililippuja sekä Waltti-matkakortilla matkustusta (arvo- ja kausilippu), muiden lippujen hinnat noudattelevat Matkahuollon taksoja.

Lisätiedot: palvelupäällikkö Kari Ström, p. 050 60943, kari.strom[a]jyvaskyla.fi

Asiasanat: