Hyppää pääsisältöön

20.5.2024

Kuva
Näkymä Äänekosken R-kioskista. Kuva Mervi Varonen
Linkin toimialue muuttui vuoden alussa seitsemän kunnan laajuiseksi. Hankasalmi, Petäjävesi, Toivakka ja Äänekoski yhdistyivät vuoden 2024 alussa Linkki-joukkoliikenteen viranomaisalueeseen

Linkin palveluja järjestetään nyt kaupunkiseudun noin 205 000 asukkaalle. Jyväskylässä, Laukaassa ja Muuramessa Linkki on toiminut vuodesta 2014 lähtien.

Vihreät Linkki-linja-autot liikennöivät kesäliikenteen alusta alkaen myös Hankasalmelle (linja 143) ja Äänekoskelle (linjat 140 ja 141). Liikenteet on kilpailutettu ja liikennöitsijänä toimii 3.6. alkaen Koiviston Auto Jyväskylä

Toivakkaan on ajettu vihreillä Linkeillä (38 ja 38 R) jo useampia vuosia, ja liikenne jatkuu kuta kuinkin entisellään. Petäjäveden suunnan liikennöintiä hoitaa markkinaehtoinen liikennöitsijä Matka Mäkelä Oy. 

Waltti-matkakortilla matkustus on edullisinta

Uusien alueiden asukkaille muutokset näyttäytyvät konkreettisesti kesäliikenteen käynnistyessä 3.6.2024 alkaen. Joukkoliikennematkoja voi tehdä Waltti-matkakortilla, joka tulee nyt käyttöön koko alueella. 

Waltti-lippujen hinnat ovat pääsääntöisesti uusien alueiden aiempia lippuhintoja edullisempia. Esimerkiksi kausilippua käyttävä asiakas voi säästää noin 20 prosenttia matkustuksen hinnasta seutuliikenteen aikaisempiin lippuhintoihin verrattuna. 

Toinenkin etu on Linkin lippujen käytön laajentumisesta: Samalla Waltti-lipulla voi matkustaa sekä seutu- että kaupunkiliikenteen autoissa. Myös mobiilisovelluksesta (Waltti Mobiili tai Linkki) ostettava lippu kelpaa 3.6. alkaen koko Linkki-alueen sisäisessä matkustamisessa. 

Henkilökohtaisempaa palvelua, neuvontaa ja opastusta joukkoliikenteen asiakkaille tarjoaa Linkki-palvelupiste Jyväskylän Asemakatu 7:ssä. Lippuja voi ladata myös R-kioskeilla, joista uusimpana lipunmyyntipisteenä toimii Äänekosken R-kioski 3.6.alkaen. Kaikki lipunmyyntipaikat löytyvät Linkin nettisivulta.

Myös Linkin sähköiset palvelut ovat jatkossa kaikkien seitsemän kunnan asukkaiden käytettävissä: Joukkoliikenteen reitit, aikataulut ja pysäkit näkyvät 3.6. alkaen sähköisellä reittioppaalla. Waltti-matkakortin tilaaminen ja lataaminen onnistuu kätevästi nettikaupassa, ja mobiilisovelluksista voi ostaa mobiililippuja matkustusta varten. 

Myös perinteistä aikatauluvihkoa voi käyttää matkustuksen apuna. Kesäliikenteen 3.6.–7.8. aikatauluvihkoja saa maksutta jakelupisteistä (Linkki-palvelupiste, R-kioskit ja useimmat Linkki-linja-autot) viimeistään 27.5. alkavan viikon lopulla. Kesäaikataulun näköisversio löytyy Linkin nettisivulta.

Linkin infokiertue 27.–28.5.

Linkki-joukkoliikennepalvelut kiertää vihreällä linja-autolla toukokuun lopulla 27. ja 28.5. esittäytymässä toimialueen uusissa kunnissa Toivakassa, Hankasalmella, Petäjävedellä ja Äänekoskella. 

Tarjolla on tietoa, kahvia, teetä ja mehua, arvontaa ja ilmapalloja. Jaamme myös 100 ilmaista kokeilulippua jokaisella pysähdyspaikalla. Lippuja jaetaan niin kauan kuin niitä riittää, periaatteella yksi lippu per asiakas. 

Tervetuloa paikan päälle tutustumaan Linkkiin, kysymään mieltä askarruttavia joukkoliikennekysymyksiä ja antamaan kehitysideoita!  

Linkki-kiertueen pysähdyspaikat

ma 27.5. 

  • klo 10–12 Toivakka, Toivakka-talon edusta
  • klo 13–15 Hankasalmen tori

ti 28.5.

  • klo 10–12 Petäjävesi, S-marketin P-alue
  • klo 13–15 Äänekoski, Monitoimiaukio

 

Lisätiedot: 

Asiasanat: