Hyppää pääsisältöön

13.5.2024

Kuva
Linkki-joukkoliikenteen pahvisia päivälippuja
Linkki-paikallisliikenteen pahviset kertakortti-päiväliput lakkaavat toimimasta maanantaina 3.6., jolloin niillä ei enää voi matkustaa.

Pahvisia, korttimuotoisia päivälippuja on myyty Linkki-palvelupisteessä vuorokausilippuina. Lisäksi pahvikortteja on jaettu kokeilulippuina erilaisissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa, esimerkiksi Bussiloikka kouluun -osallistujille. Pahvilipuilla on myös hyvitetty lakkopäiviä kausilippuasiakkaille. Jos pahvinen päivälippu on edelleen hyödyntämättä, se kannattaa ottaa nyt pikaisesti käyttöön.

Pahvikorttimuotoiset päiväliput muuttuvat Waltti-matkakorttien tapaan kesäliikenteen 2024 alusta alkaen tunnistepohjaisiksi. Tunnistepohjaisuus tarkoittaa sitä, että lipun tiedot eivät jatkossa enää sijaitse fyysisellä matkakortilla, vaan taustajärjestelmässä. Vanhan järjestelmän mukaiset päiväliput eivät 2.6.2024 jälkeen enää toimi Linkin lipuntarkastuslaitteella eikä niitä hyväksytä joukkoliikenteessä maksuvälineinä.

Muutos ei vaikuta muihin Linkin lipputuotteisiin (kertaliput ja Waltti -matkakorteille ladattavat liput). 

Päivälippuja ei myydä Linkki-palvelupisteessä 28.5.–3.6.

Järjestelmän muutostöiden vuoksi myös pahvisten päiväkorttien myynti keskeytyy 28.5.- 3.6.2024.  Ne palaavat Linkki-palvelupisteessä myyntiin 4.6.2024 alkaen. 

Muutoksen jälkeen tehdyillä lipuilla voi matkustaa Linkki-liikenteessä normaalisti. Vanhoja, ennen 4.6.2024 tehtyjä, pahvisia päivälippuja ei lunasteta takaisin eikä niistä makseta hyvityksiä. Vanhentuneet päivälippu-pahvikortit voi hävittää talousjätteen mukana.

Vuorokausilippuja voi muutosajankohtanakin ostaa tavalliseen tapaan mobiilisovelluksista sekä R-kioskeilta, ja liput ovat toiminnassa normaalisti. Huomaa, että Waltti Mobiili- ja Linkki-sovelluksista sekä R-kioskeilta ostettavat vuorokausiliput ovat voimassa heti oston jälkeen. Niitä ei voi ostaa säilytykseen myöhempää käyttöä varten. 

Lisätiedot: järjestelmäasiantuntija Toni Tamminiemi, p. 050 3119972, toni.tamminiemi[a]jyvaskyla.fi

Asiasanat: