Hyppää pääsisältöön

17.8.2023

Kuva
Kaupunginvaltuuston puheenjohtajan nuija. Kuva Jaana Pinson
Jyväskylän sivistyslautakunnan syyskauden ensimmäinen kokous on keskiviikkona 23.8.2023 kello 15.00.

Lautakunnalle esitellään varhaiskasvatuksen vuorohoidon uudet linjaukset. Lisäksi esityslistalla on myös kolmen perusopetuksen opettajan viran perustaminen ja kahden viran lakkauttaminen. Perustettavat virat täytetään vakituisesti julkisen haun kautta.

Muutoksia varhaiskasvatuksen vuorohoidon linjauksiin   

Jyväskylän varhaiskasvatuspalvelut järjestävät vuorohoitoa arkipäivisin klo 5–22.30 välillä kahdeksassa päiväkodissa sekä viikonloppuisin ja arkipyhinä Tapiolan päiväkodissa. Jyväskylässä vuorohoidon tarvetta on 379 lapsella, mikä on noin 8 % varhaiskasvatuspalveluissa olevista lapsista.  

Jyväskylän varhaiskasvatuksen vuorohoidon linjauksia päivitetään. Keskeisin muutos on, että huoltajan on todennettava lapsen vuorohoidon tarve. Huoltaja täyttää vuorohoidon selvityslomakkeen lapsen aloittaessa vuorohoidossa. Erillistä todentamista edellytetään myös, jos lapselle varattuja hoitoaikoja tarvitsee muuttaa huoltajan työaikojen muuttuessa. Tällöin todenne voi olla esimerkiksi valokuva muuttuneesta työvuorolistasta. Jos lapsen vuorohoidon tarve ympärivuorokautisessa vuorohoidossa päättyy, siirtyy lapsi lähipäiväkotiin. Tällä varmistetaan, että Tapiolan päiväkodin paikat riittävät ympärivuorokautisen vuorohoidon tarpeisiin. Päivitetyillä linjauksilla ei ole vaikutuksia talousarvioon. 

Esityslista on luettavissa kokonaisuudessaan sivistyslautakunnan verkkosivulla. Päätöstiedote kokouksen asioista julkaistaan Jyväskylän kaupungin verkkosivuilla torstaina 24.8.2023. 

Lisätietoja:  
sivistyspalveluiden toimialajohtaja Eino Leisimo, p. 050 584 8987