Hyppää pääsisältöön

5.4.2023

Kuva
Linkin mobiililipun tarkastus. Kuva Hanna-Kaisa Hämäläinen
Mobiililippujen lipuntarkastuksen käytännöt selkeytyivät Linkki-paikallisliikenteessä huhtikuun alussa.

Kaikki mobiilisovelluksista (Waltti Mobiili ja Linkki) ostetut liput voidaan nyt tarkastaa linja-autoissa automaattisesti lipuntarkastuslaitteella. Aiemmin Linkki-sovelluksen mobiililiput piti näyttää kuljettajalle, joka tarkasti puhelimen näytöltä lipun voimassaolon.

Lipuntarkastuslaitteella tarkistetaan mobiililippujen lisäksi mm. VR:n, Onnibusin, Perille.fi -palvelun ja Matkahuollon lippujen yhteyteen ostetut Linkki-liput.

Myös paikallisliikennelipun sisältävät tapahtumaliput ja -passit tarkistetaan jatkossa Linkkien lipuntarkastuslaitteilla. 

Tarkastaminen sujuvaksi

Tee mobiililippuostos ennen Linkin saapumista. Lipun voimassaolo käynnistyy heti onnistuneen oston jälkeen. Ota mobiililippu näkyviin puhelimen ruudulle, ennen kuin nouset Linkin kyytiin. Huolehdi, että ruudun kirkkaus on riittävä, niin tarkastus sujuu mutkitta. 

Lipuntarkastuslaite lukee mobiililipun noin 10 sentin etäisyydeltä lukijan alapuolelta. Pidä puhelinta kohdassa paikallaan ja odota, että laitteeseen syttyy alaspäin suuntautuva, vihreä valo. Laite lukee lipun, kun vihreä valo kohdistetaan lippunäkymän QR-koodiin.

Tarkempia toimintaohjeita lipuntarkastuslaitteen käytöstä saa tarvittaessa kuljettajalta.


Lisätietoja: