Hyppää pääsisältöön

24.3.2023

Kuva
The Hikers -yhtye lavalla. Kuva Eero Vehniäinen

Jyväskylä Rock Academy on julkaissut tänään perjantaina 24.3. rautalankayhtye The Hikersin debyyttisinglen ja -musiikkivideon On aivan sama. Yhtye esiintyy myös illalla Veturitallien lavalla, Kiskoklubi-tapahtumassa.

The Hikers on neljän nuoren kaveruksen bändi Jyväskylästä. Yhtye kertoo jakavansa rautalankamusiikin perintöä ja ylläpitävänsä kadotetun Suomen aikaista musiikkikulttuuria.  On aivan sama -kappale on Tapio Rautavaaran tunnetuksi tekemä kansansävelmä. The Hikersin sovittaman instrumentaaliversion on äänittänyt, miksannut ja masteroinut Teemu Liekkala, tuotannosta vastaa Liekkala ja Jyväskylä Rock Academy.

Musiikkivideo on Eero Vehniäisen ja Juho Soimaharjun käsialaa. Musiikkivideolla tanssivat ja näyttelevät Jorma Tuhkala, Henna Kytölehto, Sari Pätsi, Aleksi Heino, Sari Jussila, Terttu Hokkanen, Kari Koponen, Minna Liukko ja Sakarias Liukko.

On aivan sama on kuunneltavissa suoratoistopalveluissa.

Rautalankaa ja iskelmää

- Rautalankamusiikkia bändimme ryhtyi esittämään kitaristien liityttyä aiempaan, hyvinkin varhaisessa vaiheessa olevaan kokoonpanoon. Tällöin nimeksi annettiin The Hikers ja suunta rautalankaa sekä iskelmää tulkitsevaksi kokoonpanoksi alkoi muodostua, The Hikers -yhtye kertoo.

The Hikersin kokoonpano:

Sasu Pohjola, soolokitara
Vili Pohjola, komppikitara
Pietari Vähäjylkkä, basso
Johannes Rissanen, rummut
 
Kiskoklubilla nähdään samana iltana myös Junavaunuhäiriköt-yhtye (19:45) sekä akustisen soolokeikan heittävä Otso (18:45). Tapahtuma alkaa klo 18.00 ja ovet sulkeutuvat 22.00. Tapahtuma on maksuton, päihteetön ja ikärajaton. Veturitallien Kahvila Kisko palvelee klubin ajan klo 21 saakka.

Jyväskylä Rock Academy

Nuorten yhtyeiden ja artistien opastusta sekä valmennusta tarjoava Jyväskylä Rock Academy -toiminta alkoi syksyllä 2014. Suomen huippumuusikot ja musiikkialan ammattilaiset opastavat Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelujen musiikkiin erikoistuneiden työpajatoiminnan työvalmentajien kanssa Jyväskylä Rock Academyn artisteja. Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelujen ylläpitämän Jyväskylä Rock Academyn toimintamalli on sovellettu Turku Rock Academyn pohjalta.

Lisätiedot:
Seppo Pohjolainen 
työvalmentaja
Nuorten taidetyöpaja, Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut
p. 050 311 8856