Hyppää pääsisältöön

2.12.2022

Kuva
Lapset tonttulakit päässä odottavat pysäkille saapuvaa linja-autoa. Kuva Jiri Halttunen
Linkin Tonttulakkipäivä tekee paluun! Kaikkien aikojen viidettä Tonttulakkipäivää vietetään Jyväskylän, Laukaan ja Muuramen paikallisliikenteen Linkeissä lauantaina 10.12.

 

Tonttulakkipäivänä voit matkustaa ilmaiseksi vihreillä Linkki-linja-autoilla, jos päässäsi on tonttulakki. Tonttulakki toimii matkalippuna Linkki-linjoilla 1–13 ja 14–42 koko lauantaipäivän kello 5.00–24.00. Ilman tonttulakkia matkustaville matka on normaaliin tapaan maksullinen.

Joulumieltä päivään tarjoavat myös seutuliikenteen Waltti-liikennöitsijät. Ne lauantaina liikennöivät seutuliikenteen autot, joissa tonttulakilla voi maksutta matkustaa, tunnistaa etuikkunan oranssikeltaisesta W-kyltistä. Huomaa, että seutuliikenteen autoissa etu koskee vain Jyväskylän, Laukaan ja Muuramen alueita. Sitä pidemmälle ei tonttulakin taika ei ulotu

Joulutunnelmaa ja iloisia yllätyksiä

Tonttulakkipäivä on Linkin saamien palautteiden mukaan toiminut kivana joulufiiliksen synnyttäjänä monelle. Tonttulakkimatkustus tuottaa iloista mieltä niin linja-autossa kuin sen ulkopuolellakin – tervetuloa testaamaan!

Linkki-palvelupiste jakoi tapahtumaviikolla asiakkaille sata ilmaista tonttulakkia. Ilmaisten tonttulakkien jako on päättynyt, kaikki tonttulakit jaettiin keskiviikon 7.12. aikana, kiitos kaikille kävijöille! 

Tonttulakkipäivänä 10.12. Jyväskylän Asemakadun keskustapysäkeillä voi saada myös suun makeaksi. Alueella liikkuu keskipäivän tienoilla Keski-Palokan koulun 6A-luokan tonttuja joulukarkkeja jakamassa.

Jouluisia käyntikohteita

Linkillä ajelet Tonttulakkipäivänä vaikkapa jouluostoksille tai joulunajan tapahtumiin, maksutta ja vailla parkkihuolia. Jouluista tunnelmaa löytyy myös seudun tapahtumista, esim.

  • Jyväskylän Joulukylä kävelykadulla
  • Suomen käsityön museon Käsityöläisten joulutori ja Jyväskylän Taidemuseon jouluinen taidebasaari la 11-18
  • Lumiukko-animaatio Toivolan Joulupihalla klo 16

Lisää lauantaille 10.12. osuvia tapahtumia löydät Visit Jyväskylä Regionin Joulun tapahtumakoosteesta sekä tapahtumakalenterista.

Linkin vinkit Tonttulakkifiiliksen ylläpitoon

Linkki pyrkii varaamaan lisäkalustoa Tonttulakkipäivän ruuhkahuippuja helpottamaan. Kannattaa kuitenkin varautua siihen, että väkeä voi autoissa olla normilauantaita enemmän ja aikatauluissa voi esiintyä viivästyksiä. Joulumieltä kannattaa ehdottomasti varata mukaan, ja säänmukainen pukeutuminen tekee odottelusta kaikin puolin miellyttävämpää.

Mikäli lauantaille osuu tärkeä meno ja joustot omassa aikataulussa eivät ole mahdollisia, kannattaa kulkemiselle miettiä ennakkoon varasuunnitelma, esimerkiksi riittävän aikaisella vuorolla liikkeelle lähteminen.

Jos liikut lastenvaunujen tai -rattaiden kanssa, otathan huomioon, että linja-autojen keskiosan vaunutila on rajallinen. Vaunutilan täyttyessä useampia vaunuja ei voi ottaa kyytiin, koska kaikkien matkustajien turvallinen liikkuminen ja poistuminen autosta pitää pystyä takaamaan.

Lisätiedot: