Hyppää pääsisältöön

3.11.2022

Kuva
Puheenjohtajan nuija. Kuva Antti Laukkarinen
Kulttuuri- ja liikuntalautakunnan seuraava kokous pidetään keskiviikkona 9.11.2022.

Talouden neljännesvuosikatsauksen mukaan Jyväskylän kaupungin kulttuuri- ja liikuntapalvelut pysyvät kokonaisuutena vuoden 2022 muutetussa talousarviossa. Kun ¾ osaa vuodesta on mennyt, on määrärahan toimintakatteen toteuma – 33,53 miljoonaa euroa, mikä on 75,6 % koko vuoden toimintakatteesta. Vuoteen 2021 verrattuna vastaavan ajankohdan tilanne oli 78,2 %.

Pandemian helpotettua kaikkien palvelujen toimintatuotot ovat kasvaneet edellisvuoteen verrattuna, mutta alkuperäisen talousarvion tavoitteita ei saavuteta esimerkiksi liikuntapalveluissa, jossa  jäädään asetetusta talousarviosta noin 650 000 euroa ja liikuntapalveluihin onkin esitetty talousarviomuutoksena 650 000 euron tulojen vähennystä. Vastaavasti liikuntapalvelujen toimintamenoihin on esitetty ennakoimattomien, mutta välttämättömien kunnossapitokorjausten sekä kasvaneiden energia- ja polttoainekustannusten vuoksi lisäystä yhteensä 610 000 euroa.

Kulttuuripalvelujen ja -laitosten ennakoidaan pysyvän syksyn 2022 muutetussa talousarviossa. Vaikka Teatteri ja sinfonia ovatkin kasvattaneet tulojaan edellisvuodesta, ne tulevat jäämään tälle vuodelle budjetoidusta tulotavoitteesta. Tämä tullaan kattamaan menoja karsimalla.

Gradian saama korvaus oppilaspaikoista nousemassa

Lautakunnalle esitetään, että kaupungin ja Gradian välinen taiteen perusopetuksen oppilaspaikkasopimuksen arvoa nostetaan ensi vuodelle 520 000 euroon. Tänä vuonna summa on ollut 508 000 euroa. Korotus johtuu valtionosuuslaskelman pohjana olevien opetustuntien määrän ja hinnan noususta. Vuoden 2023 rahoitus perustuu vuoden 2022 toteutuneeseen valtionosuuteen. Laskelman pohjana käytetään sopimusvuotta edeltäneen vuoden toteutuneita kustannuksia, joten rahoitus seuraa kehitystä viiveellä.

Kokouksen esityslista

Suora linkki 9.11. kokouksen esityslistaan.  Esityslistaan ja pöytäkirjoihin pääsee myös lautakunnan sivulta: https://www.jyvaskyla.fi/paatoksenteko/lauta-ja-johtokunnat-seka-jaostot/kulttuuri-ja-liikuntalautakunta.

Päätöstiedote kokouksen asioista julkaistaan Jyväskylän kaupungin verkkosivuilla torstaina 10.11. Kokouksen virallinen pöytäkirja on luettavissa torstaina 16.11.2022 osoitteesta https://www.jyvaskyla.fi/paatoksenteko/lauta-ja-johtokunnat-seka-jaostot/kulttuuri-ja-liikuntalautakunta.

Lisätietoja:

  • toimialajohtaja Eino Leisimo, p. 050 584 8987, [email protected], Jyväskylän kaupungin sivistyspalvelut, kulttuuri- ja liikuntalautakunnan esittelevä viranhaltija