Hyppää pääsisältöön

2.11.2022

Lähimaksaminen ei toistaiseksi onnistu noin 10 Linkki-linja-autossa.
Kuva
Asiakas näyttää pankkikorttia linja-auton etälukijalle. Kuva Mervi Varonen

 

Syyskuussa 2022 Linkki-joukkoliikenteessä käyttöön otettu lähimaksutapa on kasvattanut nopeasti suosiotaan. Yleismaailmallinen elektroniikan komponenttipula hankaloittaa kuitenkin tätäkin asiaa: lähimaksamisen laitteiden toimitukset ovat viivästyneet. Tästä syystä vikaantuneita laitteita ei pystytä sujuvasti autoissa vaihtamaan. Liikenteessä on tällä hetkellä noin 10 Linkki-linja-autoa, joiden rahastuslaitteista puuttuu lähimaksupääte. 

- Halusimme ottaa lähimaksun käyttöön heti kun mahdollista, koska asiakkaat olivat sitä kovasti toivoneet. Jos laitereservin täydentymistä olisi jääty odottamaan, lähimaksun käyttöönotto olisi venynyt loppuvuoteen. Varalaitteiden toimitukset ovat maailman myllerrysten vuoksi viivästyneet. Näillä näkymin laitetäydennykset saadaan vuodenvaihteeseen mennessä, tosin sataprosenttisen varmasti ei tätäkään pysty takaamaan, kertoo joukkoliikenteen järjestelmäasiantuntija Toni Tamminiemi.

Suurimmassa osassa Linkki-linja-autoja lähimaksu toimii ja pankkikorttimaksaminen on onnistuu. Laitteet on alun perin asennettu 110:een autoon, joista liikennekäytössä on päivittäin noin 100. Puutteet koskevat tällä hetkellä lähinnä varakalustoa, jota otetaan ajoon vakituisessa liikennekäytössä olevan Linkin rikkoutuessa. 

Linkki-joukkoliikenteen järjestäjä pahoittelee lähimaksamisen laiteongelmaa ja siitä asiakkaille koituvaa harmia. Linkki-matkustamisessa on vielä loppuvuoden 2022 ajan syytä varautua vaihtoehtoisen maksutavan käyttöön. Matkan voi maksaa lähimaksun puuttuessa linja-autossa käteisellä rahalla (max. 20 euron setelillä), Waltti-matkakortilla tai mobiililipulla. Lisätietoja maksamisesta saa Linkin nettisivuilta

Lähimaksulaitteen puuttuminen linja-autosta ei oikeuta ilmaiseen matkaan, jälkikäteen maksettaviin hyvityksiin eikä muulla maksutavalla ostettujen lippujen voimassaoloajan pidennyksiin.

Kun lähimaksulaitteet on saatu kaikkiin Linkki-linja-autoihin, joukkoliikenteen järjestäjä tiedottaa asiasta erikseen. Linja-autoihin lisätään siinä yhteydessä myös lähimaksumahdollisuudesta tiedottavat tarrat. 


Lisätiedot: järjestelmäasiantuntija Toni Tamminiemi, toni.tamminiemi[a]jyvaskyla.fi, p. 050 311 9972