Hyppää pääsisältöön

26.9.2022

Kuva
Linkki Kuokkalan sillalla. Kuva Hanna-Kaisa Hämäläinen
Tartu Linkin hurjaan kausilipputarjoukseen, hyödynnä myös ilmaiskyydit Valon kaupunki -tapahtumaan!

Linkin Valonväläys-tarjous 29.9.-8.10.2022 

30 vrk kausiliput myydään nyt - 50 %, Osta tarjoushintainen lippusi

 • Linkki-palvelupisteestä
 • Waltti-kaupasta
 • Waltti Mobiilista 
 • R-kioskeilta

Esimerkkejä Valonväläys-tarjoushinnoista:

 • Lapsen (alle 17-v.) lippu, 1 vyöhyke 13,50 €
 • Nuoren (17-24 v.)/ opiskelijan/ seniorin (65 v. täyttänyt) lippu, 1 vyöhyke 19,00 €
 • Aikuisen lippu, 1 vyöhyke 27,00 €

Kausilippu on Waltti-matkakortille ladattava lapsen, nuoren, opiskelijan tai aikuisen henkilökohtainen matkalippu, joka ostetaan 1–4 matkustusvyöhykkeelle. Kausilipulla voi tehdä rajattoman määrän matkoja lipun voimassaoloaikana. Kausi käynnistyy lipun ensimmäisestä käyttökerrasta, eli kun lippu luetaan Linkin kortinlukulaitteella. 

Tarjous ei koske

 • Linkin pidempiä (90, 180 ja 365 vrk:n) kausilippuja
 • Kelan tukemia koulumatkalippuja (14 ja 30 vrk)
 • kerta-, päivä- ja arvolippuja

Kausilipun voi ostaa joko Waltti-matkakortille tai Waltti Mobiili -sovellukseen. Waltti-matkakortilla voi samaan aikaan olla kaksi kausilippua, toinen käytössä oleva ja toinen odottava. Jälkimmäinen kausi käynnistyy vasta, kun edellinen kausilippu on käytetty loppuun ja matkakorttia käyttää seuraavan kerran. Poikkeuksena on mobiilikausilippu, joka tulee voimaan heti ostohetkestä ja jonka käyttöönottoa ei siksi voi lykätä myöhempään ajankohtaan.

Waltti-matkakortin kausilipulla voi matkustaa Linkki-paikallisliikenteen linjoilla 1–13 ja 14–42 Jyväskylässä, Laukaassa ja Muuramessa. Waltti-matkakortti hyväksytään myös Linkki-VIP -palveluliikenteessä sekä Jyväskylän, Laukaan ja Muuramen alueella liikennöivissä seutuliikenteen Waltti-autoissa. Mobiilikausilipulla ei seutuliikenteen linja-autoissa voi matkustaa. 


Ilmaista Linkki-kyytiä tarjolla Valon kaupunki -aloitusviikonloppuna 29.9.–1.10.

Paikallisliikenteen Linkki-linja-autot kuljettavat asiakkaita ilmaiseksi Valon kaupunki -tapahtumailtoina 29.9.–1.10. Maksutta voi matkustaa torstaina, perjantaina ja lauantaina kello 18.00–24.00. Ilmaismatkustus koskee vihreän Linkki-paikallisliikenteen linjoja 1–13 ja 14–42 Jyväskylässä, Laukaassa ja Muuramessa. 

Ylimääräisiä autoja sijoitetaan perjantai- ja lauantai-illoille niille yhteysväleille, joilla sitä aikaisemman tapahtumakokemuksen perusteella on tarvittu. Täysin ei lisäliikennekään pelasta hetkellisiltä ruuhkautumisilta ja myöhästymisiltä, joten viivästyksiin ja tiiviiseen matkustustunnelmaan kannattaa Linkeissä varautua. Jos ilta-ajan Linkki-liikenne ei omaa kulkemista palvele, valokohteille suunnistaessa kannattaa hyödyntää vaikkapa kimppakyytejä. 

Nonstop-kyydit keskustan ja Mattilanniemen välillä

Maksuton nonstop-liikenne kulkee 15 minuutin välein Jyväskylän keskustasta Mattilanniemeen pe 30.9. ja la 1.10. klo 19.00–22.45.

Nonstop-Linkit ajavat reittiä Asemakatu/ Keskusta 6 -pysäkki–Hannikaisenkatu–Mattilanniemi–Hannikaisenkatu–Väinönkatu–Vapaudenkatu–Asemakatu. Kaikilta reitin varren pysäkeiltä pääsee kyytiin.

Ilmaiskyydit Korpilahdelta 30.9. ja 1.10.

Myös Korpilahdelta pääsee ihastelemaan Valon kaupunki 2022 -tapahtumaa maksuttomin joukkoliikennekyydein. Ilmaisvuoroja kulkee Korpilahden ja Jyväskylän välillä seuraavasti:

Perjantaina 30.9.

 • Korpilahti 17.50 (13M), 19.00 (lisävuoro), 20.05 (13M)
 • Jyväskylä 19.20 (13M), 21.45 (lisävuoro), 23.05 (lisävuoro)

Lauantaina 1.10.

 • Korpilahti 17.50 (lisävuoro), 19.05 (lisävuoro), 20.50 (13M)
 • Jyväskylä 20.10 (13M), 22.10 (13M), 23.15 (lisävuoro)

Linja 13M ajaa Korpilahden ja Jyväskylän keskustan välisen matkan normaalia reittiään ja pysähtyy mm. Muuramessa. Lisävuorot eivät käy Muuramen keskustassa, vaan ajavat Korpilahdelta suoraan Länsi-Päijänteentien kautta Asemakadulle. Kyytiin pääsee kaikilta reitin varren pysäkeiltä. Paluukyydit (linja 13M ja lisävuorot) lähtevät Jyväskylän keskustasta Korpilahdelle Asemakadun Keskusta 5 -pysäkiltä. Reitit ovat samat kuin Korpilahdelta tullessa.

Käytännön matkustusohjeita

Kuljettajat tekevät parhaansa matkustajien perille viemiseksi, mutta myös asiakkaiden joustavaa suhtautumista ilmaiskyytien synnyttämässä poikkeustilanteessa tarvitaan. Mikäli Valon kaupunki -tapahtumailloille osuu tärkeä meno, joka ei salli joustoa aikatauluihin, kulkemiselle on hyvä miettiä varasuunnitelma jo ennakkoon, esim. lähteä riittävän aikaisella vuorolla liikkeelle. 

Lastenvaunuja tai -rattaita mahtuu yhteen autoon kerralla yhdet tai kahdet. Vaunujen kanssa matkustetaan aina auton keskiosassa. Jos keskiosan vaunutila on täynnä, enempää lastenvaunuasiakkaita ei turvallisuussyistä voi kyytiin ottaa. Kaikkien matkustajien turvallinen liikkuminen ja poistuminen autosta pitää pystyä myös ruuhkatilanteissa varmistamaan.

Jos olet flunssainen, jätä Linkki-matkailu kokonaan väliin: sairaana tai oireisena joukkoliikenteellä matkustaminen ei edelleenkään ole ok.  

Suunnista pysäkille pukeutuneena syksyisen sään edellyttämällä tavalla. Silloin vilu ei niin yllätä, vaikka Linkki saapuisikin myöhässä aikataulustaan. Illan pimetessä kannattaa varustautua myös heijastimin, jotta tulee nähdyksi pysäkillä ja muuallakin liikenteessä. Kätevä väline aikataulujen tarkistamiseen on Linkin sähköinen aikataulu- ja reittiopas osoitteessa https://reittiopas.jyvaskyla.fi. 

Lisätiedot: palvelupäällikkö Kari Ström, p. 050 60943, kari.strom[a]jyvaskyla.fi