Hyppää pääsisältöön

1.9.2022

Jyväskylään valmistui kesäkuussa 11 uutta pyöräliityntäpysäkkiä eri puolille kaupunkia.
Kuva
Pyöräliityntäpysäkki. Kuva Aliisa Kuitunen/ JAPA ry

 

Uusia pysäkkejä on muun muassa Palokassa, Mannilassa, Keltinmäessä ja Korpilahdella. Näiden lisäksi Jyväskylässä on muutamia aiemmin rakennettuja pyöräliityntäpysäkkejä.

Liityntäpysäkit ovat katoksia, joissa on mallista riippuen runkolukitustelineet 4–26 pyörälle. Liityntäpysäkit on sijoitettu Linkki-paikallisliikenteen pysäkkien yhteyteen ja niiden tarkemmat sijainnit selviävät nettisivulta. Syksyn aikana liityntäpysäkit merkitään vihreällä pyörä&linkki -symbolilla.

Kuva
Pyöräliityntäpysäkin merkki. Kuva Juho Jäppinen

 
- Pyöräliityntäpysäkit ovat pyöräparkkeja, joihin asukkaat voivat jättää polkupyöränsä esimerkiksi asiointireissun ajaksi. Jos matka kotoa linkkipysäkille on liian pitkä käveltäväksi, voi asukas ajaa sinne pyörällä, jättää pyörän liityntäpysäkille ja hypätä Linkkiin, sanoo Jyväskylän kestävä kehitys JAPA ry:n toiminnanjohtaja Minna Kankainen. Pyörä kannattaa lukita rungosta liityntäpysäkin telineeseen tukevalla ketju- tai U-lukolla. Pyörä jätetään liityntäpysäkille omalla vastuulla.
 
Syyskuun alussa JAPA pyöräyttää Liityntäpysäkiltä linkkiin - sujuvaa matkaa! -kampanjan yhteistyössä Jyväskylän kaupungin kanssa. Somessa ja lehtien palstoilla näkyvän kampanjan tarkoituksena on kannustaa asukkaita hyödyntämään liityntäpysäkkejä osana arkimatkoja. Kampanja on osa JAPAn hanketta, joka saa rahoituksensa Traficomin liikkumisen ohjauksen valtionavustuksista.
 
 
Lisätiedot: