Hyppää pääsisältöön

26.8.2022

Kuva
Hippos havainnekuva. Kuva PES-Arkkitehdit Oy
Jyväskylän Hippos-hanketta koskeneet valitukset kaatuivat hallinto-oikeudessa. Kaatuminen tarkoittaa sitä, että hankkeen valmistelua jatketaan täydellä teholla.

- Kyllä tämä on kaupungille hyvä, joskin odotettu tieto. Hanketta on valmisteltu pitkään ja asiaa koskevat päätökset on tehty huolella. Siten osasimme odottaa kaupungin näkökulmasta myönteisiä uutisia, kaupunginjohtaja Timo Koivisto toteaa tyytyväisenä.

Helpottunut on myös kaupungin elinkeinojohtaja Anne Sandelin. 

- Kokoamme välittömästi hankkeen toimijat yhteen ja lähdemme pohtimaan jatkoaskeleita. Tämä on hyvä uutinen koko kaupungille, Sandelin iloitsee. 

Hippoksesta on tarkoitus rakentaa Pohjoismaiden merkittävin liikunnan, urheilun ja huippu-urheilun, terveyden edistämisen sekä hyvinvoinnin ja tapahtumien keskus. Hippos yhdistää liikunnan tutkimuksen ja teknologisen tuotekehityksen yhdeksi kokonaisuudeksi ja tulee siten olemaan Jyväskylän valtakunnallinen ja kansainvälinen vetovoimatekijä.

Jyväskylän kaupunki teki loppuvuonna 2021 viimeiset sitovat päätökset Hippos-hankkeen rakentamisen aloituksesta ja omaisuusjärjestelyistä. Kaupunginhallituksen tekemästä Hippoksen osakas- ja yhtiösopimusta koskevasta päätöksestä valitettiin hallinto-oikeuteen. Hallinto-oikeus ilmoitti tänään hylänneensä valituksen. Hallinto-oikeudessa oli lisäksi käsiteltävänä aiempi valitus Jyväskylän kaupunginvaltuuston marraskuussa 2020 tekemästä liikuntavuorosopimuksesta. Hallinto-oikeus ilmoitti tänään jättäneensä valituksen kokonaan tutkimatta.

Valitusten vuoksi Hippos-hankkeen sitovat urakkasopimukset kuitenkin ehtivät purkautua eikä rakentamista voitu suunnitelmien mukaisesti käynnistää vielä alkuvuonna 2022. 

- Aluetta on kehitetty kuitenkin päämäärätietoisesti eteenpäin. Uuden pesäpallostadionin rakentaminen on käynnissä samoin kuin Köyhälammen ympäristön kunnostaminen. Myös AaltoAlvarin peruskorjaus etenee aikataulussa. Meillä on siten hyvä valmius käynnistää myös varsinaisen Hippos-hankkeen rakentaminen, liikuntajohtaja Anna-Leena Sahindal kertoo. 

Ensimmäisten arvioiden mukaan rakentaminen voidaan käynnistää niin, että hanke valmistuisi vuosien 2025-2026 aikana.  

- Hankkeen toteutumiseen liittyy kuitenkin epävarmuustekijöitä. Viivästyminen on jo tähän mennessä nostanut hankkeen kustannuksia ja siksi on ensimmäisenä syytä päivittää kokonaistilannetta yhdessä muiden rahoittajien kanssa, Sandelin summaa.  

Lisätietoja: Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto, p. 050 336 2819 ja Jyväskylän elinkeinojohtaja Anne Sandelin, p. 040 581 9958
 

Asiasanat: