Hyppää pääsisältöön

16.8.2022

Väliaikaisten keskustapysäkkien varustelua parannetaan lähiaikoina muun muassa opasteilla, penkeillä ja roskakoreilla.
Kuva
Pysäkkityömaa Asemakadulla. Kuva Katja Kauppila

 

Jyväskylän paikallisliikennekeskus pysäkkeineen siirtyi Asemakadulle 10.8. alkaen. Pysäkkien varustelua parannetaan loppukesän ja syksyn aikana muun muassa opasteilla, penkeillä ja roskakoreilla.

Lähinnä Hannikaisenkatua, Asema-aukion puolella sijaitsevalla Keskusta 7 -pysäkillä tehdään tiistaista 16.8. alkaen pysäkkikatoksen asennustöitä. Asiakkaat joutuvat työmaan takia odottamaan linja-autoa väliaikaisesti hieman sivummalla. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa häiriötä, asennustyö valmistuu perjantaihin 19.8. mennessä.

Myös Ravintola Figaron kohdalla sijaitsevaa pysäkkiä Keskusta 3-4 siirretään kuluvalla viikolla Asemakadulla hieman eri kohtaan, lähemmäksi Hannikaisenkatua. Siirrolla pyritään vähentämään haittaa, jota ravintolalle aiheutuu kiinteistön edustan ihmisjoukoista. Pysäkille tuodaan penkkejä ja roskakori. Jatkossa myös joukkoliikenteen käyttäjien toivotaan ottavan ravintolan toimintaedellytykset huomioon ja antamaan asiakkaille esteetön kulku. 

- Pahoittelemme yrityksille ja muille toimijoille paikallisliikennekeskuksen tilapäisestä siirrosta aiheutuvaa haittaa ja hankaluutta. Joukkoliikennepalvelu vaatii toimiakseen riittävän tilan kaupungin keskustasta. Muuttoa valmistellessa kävimme tarkkaan läpi jokaikisen mahdollisen paikan Jyväskylän keskustasta. Pysäkkejä ei haluttu hajasijoittaa eri puolille keskustaa, koska myös asiakkaiden vaihdot linjalta toiselle pitää saada onnistumaan. Asemakatu oli kaikista huonoista vaihtoehdoista paras ja lähellä entistä paikkaa, sanoo joukkoliikennepäällikkö Ari Tuovinen.

Asemakadulla linja-autojen seassa liikkuu vielä runsaasti henkilöautoja, jotka tekevät tukkoisesta liikenteestä entistäkin ruuhkaisempaa ja hidastavat linja-autojen kulkua. Asemakadulla autoilevien on nyt pikaisesti syytä tarkistaa liikennemerkeistä kadun muuttuneet ajojärjestelyt. Asemakatua saavat ajaa vain linja-autot, taksit ja tonteille ajajat. Esimerkiksi Sokkarin P-talosta poistuminen reittiä Vapaudenkatu-Asemakatu-Hannikaisenkatu on kiellettyä ja tarvittaessa sakon paikka.


Lisätiedot: joukkoliikennepäällikkö Ari Tuovinen, p. 050 311 8926, ari.tuovinen[a]jyvaskyla.fi