Hyppää pääsisältöön

11.8.2022

Kuntoilumahdollisuudet Jyväsjärven rantaraitin varrella paranevat entisestään kun Halssilan uimarannalle, Sulkulaan, Tourujoen suulle ja Mattilanniemeen rakennetaan uudet kuntoilupisteet.
Kuva
Rauhalahden kuntoilupiste Rantaraitilla. Kuva Jarmo Toikkanen

Rakennustyöt käynnistyvät Rantaraitin tuntumassa maanantaista 15.8. alkaen ja valmistuvat syksyn 2022 aikana. Rakennustyöt eivät estä kulkemista, mutta työmaaliikenne rakennettaville kuntoilupisteille joudutaan ajamaan Rantaraitilla kevyen liikenteen väylää pitkin. Käyttäjien toivotaan ottavan tämän huomioon ja noudattavan varovaisuutta työmaiden kohdalla liikkuessaan.

Halssilan uimarannalle, Sulkulaan ja Tourujoen suulle koirien uimapaikan läheisyyteen sijoitetaan 1–3 kuntoilulaitteen kokonaisuuksia. Halssilan kuntoilupisteeseen tulee venyttelykeskus, joka sisältää puolapuut, leuanvetotangon ja vinopunnerrustelineen sekä tasapainokeskuksen ja kolme erikorkuista steppilautaa. Tourujoen kuntoilupiste varustetaan venyttelykeskuksella, johon tulee muun muassa leuanvetotanko, puolapuut ja vinopunnerrustelinen. Sulkulan kuntoilupiste muodostuu kahdesta eri alueesta, joista toinen on varattu kuntoiluvälineille (puolapuilla varustettu leuanvetotanko, vatsapenkki sekä nojapuut). Mielen- ja kehonhallinnalle varattu Tietoisen läsnäolon alue soveltuu esimerkiksi taijin, joogan tai pilateksen harjoittamiseen. Mattilanniemeen sijoitetaan käyttäjien toivomuksesta kaksi 2,5 metrin tankotanssitankoa. Tangot asennetaan valettavalle turva-alustalle, joka on miellyttävä alusta paljain jaloin harrastettavalle tankotanssille.

Kuva
Rantaraitin uudet kuntoilupisteet syksy 2022. Kuva Hannu Niemi

Jyväsjärveä kiertävän Rantaraitin läheisyyteen sijoittuvat kuntoilupisteet ovat osa Suomen suurinta ulkokuntosalia, joka rakentuu vaiheittain. Kokonaisuuteen sisältyy yhteensä 20 erilaista liikunta-aluetta. Liikuntapaikat kiertäen voi suorittaa tehokkaan koko kropan lihaskuntotreenin. Liikuntapaikoista seitsemän on ulkokuntosaleja ja kahdeksan pienempiä kuntoilupisteitä, jotka on teemoitettu eri kuntoilumuodoilla. Näiden lisäksi reitin varrella on viisi muuta liikunta-aluetta, jotka tarjoavat vaihtoehtoisia liikuntamahdollisuuksia ja soveltuvat esimerkiksi porrastreeniin tai tietoisen läsnäolon harjoittamiseen. Kuntoilupaikat ovat maksuttomia ja asukkaiden vapaasti käytettävissä.

Rantaraitin monipuolisten harjoittelumahdollisuuksien tarkoitus on innostaa sekä paikallisia että kaupungissa vierailevia liikkumaan alueella. Suomen suurin ulkokuntosali on osa kaupungin viherpolitiikkaa, jonka kantavana teemana on asukkaiden fyysisen ja psyykkisen hyvinvoinnin sekä terveyden edistäminen.

Tutustu Jyväskylän kaupungin ulkoliikuntapaikkoihin

Lisätiedot: