Hyppää pääsisältöön

9.8.2022

Kuva
Näkymä Vapaudenkadun paikallisliikennekeskukseen. Kuva Kristiina Pentikäinen
Linkki-paikallisliikenteen talviaikataulut tulevat käyttöön ja paikallisliikenteen keskustapysäkit muuttavat rakennustöiden alta evakkoon.

 

Linkin talviajokausi käynnistyy jälleen koulujen alkaessa 10.8. Aikatauluissa ja reiteissä ei ole edellistalveen verrattuna isoja muutoksia. Omien kulkuyhteyksien tiedot kannattaa kuitenkin aina aikataulukauden vaihtuessa tarkistaa.

Talviajokauteen siirtyminen tarkoittaa palvelussa parempaa tarjontaa: kesätauolla olleet linjat palaavat liikenteeseen, vuorovälit ovat kesäkautta tiuhempia ja liikennettä ajetaan enemmän myös varhaisina aamuaikoina ja myöhään illalla. Nyt käyttöön otettavat aikataulut ovat voimassa 4.6.2023 saakka. 

Vapaudenkadun paikallisliikennekeskus muuttaa 10.8. Asemakadulle

Talviajokauteen siirtymisen myötä myös Jyväskylän paikallisliikennekeskus siirtyy tilapäisesti Vapaudenkadulta Asemakadulle. Siirtymisen syynä on Kirkkopuiston tuntumassa käynnistyvä P-Paraati -pysäköintitalotyömaa. 

Rakennustyömaat estävät Linkkien liikennöinnin Vapaudenkadulla arviolta vuoteen 2024 saakka. Samalla Linkit joutuvat ydinkeskustassa kiertoreiteille. Kiertoreittien takia Vapaudenkadulta jäävät toistaiseksi pois käytöstä myös pysäkit Kirjasto 1, 2, 5 ja 6 sekä Lounaispuisto 1 ja 2. Tarkemmat tiedot paikallisliikennekeskuksen muutosta ja siihen liittyvistä järjestelyistä selviävät 2.8.2022 julkaisusta uutisesta

Aikatauluvihkot painetaan syyskuussa

Paikallisliikennekeskuksen ja reittien muutoksella on vaikutusta Linkkien aikatauluihin. Niihin joudutaan todennäköisesti tekemään säätöjä vielä ajokauden alussa, kun nähdään miten liikennöinti muuttuneilla pysäkeillä ja reiteillä toimii. Siksi paperiset aikatauluvihkot painatetaan ja saadaan jakoon vasta syyskuussa 2022.

Painettujen aikatauluvihkojen valmistumiseen saakka aikataulut voi tarkistaa Linkin sähköiseltä reittioppaalta tai nettisivuilta talviaikatauluvihkon näköisversiosta.

Jos nettiä tai reittiopasta ei ole mahdollista käyttää, Linkki-palvelupisteestä saa tarvittaessa tulosteena yksittäisten linjojen aikatauluja. Linkki-palvelupiste toimii Asemakatu 7:ssä elo-syyskuussa 8.8.-11.9. pidennetyin aukioloajoin ma-ke 10-17, to-pe 10-16.


Lisätiedot: