Hyppää pääsisältöön

6.6.2022

Kuudesluokkalaisten nimi-idea voitti selkeydellään satutilan nimikilpailun. Oppilaat pääsivät ennakkokierrokselle tutustumaan rakenteilla olevaan Kortetaloon.
Kuva
Kolme alakoululaista seisoo Satuluolan auki olevan oven edessä. Kuva Tytti Tyrväinen

Kuudesluokkalaisten nimi-idea voitti selkeydellään. Kortetalon Satuluolaksi nimetty tila on syksystä alkaen Kortepohjan päiväkotikoulun ja kirjaston yhteiskäytössä.

"Nimen ymmärtää pienet lapsetkin"

Nimikilpailu järjestettiin koulun oppilaille ja päiväkotiryhmien lapsille keväällä. Voittaja lasten ehdotuksista valikoitui selkeytensä ansiosta:

"Nimikilpailuun tuli aika monta lapsille sopivaa nimeä, oli hankalaa valita. Mietimme, mikä nimi olisi kaikille ymmärrettävä, myös päiväkotilaisille", kertoo nimen valintaryhmään kuuluva kolmasluokkalainen Ronja.

"Me juteltiin, mikä nimi tuntuisi luontevalta ja hyvältä tällaiselle tilalle. Pohdimme Satuluolan lisäksi satuviidakkoa. Tämä valinta oli koko luokan yhteinen", kertovat nimen taustoista voittajaluokan kuudesluokkalaiset Elias ja Nooa.

Voittajaa olivat valitsemassa nimiraati, johon kuului oppilaskunnan edustajien lisäksi kirjaston, päiväkotien ja koulun työntekijöitä.

Satuluola kutsuu kaikenikäiset satujen maailmaan

Nimenjulkistustilaisuuden jälkeen voittajaluokka pääsi tutustumaan Satuluolaan ja Kortetalon tiloihin opastetulla kierroksella. Ihastusta herätti lapsissa etenkin Satuluolan tähtitaivasta muistuttava tunnelmavalaistus, josta saattoi etsiä tähtikuvioita lattialla makoillen.

"Tämä Satuluola on hieno paikka, sellainen luolamainen", kertoo Elias.

"Tosi laadukas paikka kaikkiaan, olen iloinen että viikit ja kuukit pääsevät tänne", lisää Noa. Molemmat aikovat itsekin tulla käymään Kortetalolla, kun se on valmistunut.

Kirjaston tiloihin on jo suunnitteilla yhteistyötä päiväkotikoulun kanssa sekä kaikenikäisille avoimia tapahtumia. Mitä oppilaat itse lukisivat Satuluolassa?

"Saduista Seitsemän kääpiötä sopisi hyvin. Itse voisin lukea Neropatin päiväkirjoja tai Harry Pottereita", pohtii Noa.

Mauri Kunnaksen kirjat saavat kannatusta koko kolmikolta. Niitä Satuluolassa voisi lukea useammankin kerrallaan. Sitä ennen Kortetalolla riittää vielä aherrettavaa niin kalusteiden kanssa kuin kirjoja uusiin tiloihin muuttaessa.

 

Kuudesluokkalaiset etsivät tähtikuvioita Satuluolan katosta. Ennen syksyä Satuluola saa vielä kalusteensa satuhetkiä varten.

Kuva
Satuluolan mustassa katossa tuikkivat valot tähtikuvioiden muodossa. Kuudesluokkalaiset ja aikuiset ihailevat kattoa osa seisten, osa istuen tai lattialla maaten. Kuva Tytti Tyrväinen

Kortetalo on Kortepohjaan rakentuva päiväkotikoulurakennus

  • Saman katon alla toimivat päiväkotikoulu, kirjasto, nuorisotoimi, liikuntapalvelut ja kansalaisopisto.
  • Kortetalon tiloissa alkaa iltatoimintaa myös nuorisolle ja alueen asukkaille.
  • Toiminta tiloissa alkaa syksyllä ja siitä tiedotetaan kaupungin verkkosivuilla jyvaskyla.fi.