Hyppää pääsisältöön

27.9.2021

Jyväskylässä lokakuun ensimmäisenä viikonvaihteena ajettava rallikisa aiheuttaa muutoksia joukkoliikenteen pysäkkeihin ja reitteihin.
Kuva
Karttakuva Harjun EK:n aikaisista poikkeusreiteistä ja pysäkkitiedoista, MM-ralli 20211. Kuva Katja Kauppila

 

Poikkeusjärjestelyt ovat voimassa Jyväskylän keskusta-alueella perjantaista 1.10. kello 00.00 alkaen sunnuntaihin 3.10. kello 2.00 saakka.

Joukkoliikenteen poikkeusreitit

Paikallisliikenteen linjavuorot, jotka liikennöivät Cygnaeuksenkadun kautta Yliopistonkadulle kohti Voionmaankatua, ohjataan kulkemaan Vaasankadun kautta kohti Voionmaankatua. Poikkeuksena on aikaväli pe 1.10. klo 20.00 – la 2.10. klo 12.00, jolloin tämän suunnan linjat voivat liikennöidä normaalisti Cygnaeuksenkatua ylöspäin.

Seutuliikenteen vuorot ohjataan keskustassa Yliopistonkadun ohi Voionmaankadun–Vaasankadun kautta Hannikaisenkadulle ja Matkakeskukselle sekä samaa reittiä takaisin.

Sepänkatua ja Väinönkatua käyttävät Linkki-paikallisliikenteen vuorot ajavat rallin ajan poikkeusreittiä Rajakadun ja Puistokadun kautta. Taulumäen ja Viitaniemen suunnasta saapuvat seutuliikenteen vuorot ajavat Matkakeskukseen tilapäisesti suoraan Puistokadun kautta.

Kauppatorilta normaalisti lähtevät ja vuoronsa sinne päättävät Linkki-paikallisliikenteen linjat lähtevät kisojen ajan poikkeuksellisesti Vapaudenkadun paikallisliikennekeskuksesta, jonne ne myös päättyvät.

Tilapäiset pysäkkijärjestelyt

Harjulla ajettavien erikoiskokeiden vuoksi Jyväskylän keskustan pysäkit Yliopistonkadulla, Väinönkadulla, Sepänkadulla ja Cygnaeuksenkadulla ovat tilapäisesti pois käytöstä. Poikkeusjärjestelyjen kohteena oleville pysäkeille on viety muutoksesta kertovat tiedotteet.

Karttakuvaan on koottu Harjun erikoiskokeen aikaiset poikkeusreitit ja pysäkkitiedot. Poikkeusjärjestelyistä löytyy tietoa myös paikallisliikenteen aikataulu- ja reittioppaalta.

 

Lisätiedot: joukkoliikennesuunnittelija Jouni Enroos, p. 050 461 7119, jouni.enroos[at]jyvaskyla.fi

 

Asiasanat: