Hyppää pääsisältöön

20.8.2021

Opiskelijan 30 päivän kausilippu löytyy nyt mobiililippuna Waltti Mobiili -sovelluksesta.
Kuva
Nuoret nousemassa Linkki-linja-autoon

Mobiililipulla voi matkustaa Jyväskylän, Laukaan ja Muuramen Linkki-paikallisliikenteessä. Waltti Mobiilin saat ladattua puhelimeesi maksutta sovelluskaupoista (Apple Store ja Google Play).

Lippu on voimassa 30 vuorokautta kerrallaan ja voimassa heti, kun se on maksettu. Esimerkiksi maanantaina 23.8. klo 15.07 ostettu lippu on voimassa tiistaihin 21.9. klo 15.07 asti. Uusi lippu kumoaa voimassaolevan kauden, joten kovin paljon ennakkoon uutta lippua ei kannata ostaa, jos vanha on vielä voimassa.

Kausilipulla voi sen voimassaoloaikana matkustaa rajattomasti Linkki-paikallisliikenteen linjoilla 1–13 ja 14–42 niillä maksuvyöhykkeillä, jotka lippuun on valittu. Jos matkustat Waltti-seutuliikenteen linja-autoilla, valitse lipuksesi Waltti-matkakortti, sillä mobiililippu ei kelpaa seutuliikenteessä. 

Kuka voi ostaa opiskelijalipun?

Linkki-liikenteen opiskelijalipun voivat ostaa kaikki 25 vuotta täyttäneet, päätoimiset opiskelijat. Sitä nuoremmat, 17–24 -vuotiaat opiskelijat voivat hyödyntää nuorison 30 päivän kausilippua, joka on samanhintainen kuin opiskelijalippu. 

Oikeus opiskelijalipun ostamiseen tarkistetaan lipunoston yhteydessä opetushallituksen Opintopolku-palvelusta Waltti Mobiilissa tai sen hallintasivulla. Katso etuuden saamisen tarkemmat ehdot Linkin nettisivulta. 

Näin ostat opiskelijan kausilipun

  1. Avaa Waltti Mobiili ja kirjaudu palveluun.
  2. Valitse Kausilippu-välilehti.
  3. Valitse vyöhykkeet, joilla lipullasi matkustat
  4. Valitse asiakasryhmä Opiskelija.
  5. Sinut ohjataan tarvittaessa Waltti-verkkopalveluun  
  6. Kirjaudu/rekisteröidy palveluun ja valitse Tunnistaudu opiskelijaksi. Tunnistaudu, hae Opintopolusta opintosuoritusten linkki ja liitä se palveluun. Saat ilmoituksen onnistuneesta tunnistamisesta. Palaa Waltti Mobiiliin. Ohjaus toimii kun Chrome-selain on puhelimesi oletusselaimena.
  7. Maksa lippusi Visa-, Visa Electron- tai Mastercard-maksukortilla.

Lippusi on käyttövalmis ja sen voimassaoloaika käynnistyy heti ostamisen jälkeen.
Lisätietoja saat Opintopolku-palvelusta.

Opiskelijan 30 päivän kausilippujen hinnat
•    1 vyöhyke 38,00 €
•    2 vyöhykettä 48,00 €
•    3 vyöhykettä 55,00 €

Kela-koulumatkatukiliput 2. asteen opiskelijoille

Jos koulumatkasi on pitkä, voit olla oikeutettu Kelan tukemaan, matkakortille ladattavaan kausilippuun.  Kelan koulumatkatukilippua ei voi käyttää mobiilisovelluksen kautta. Lisätietoja koulumatkatukilipusta saat Linkin nettisivulta ja Kelan koulumatkatukisivuilta


Lisätiedot: järjestelmäasiantuntija Toni Tamminiemi, Jyväskylän kaupunki, p. 050 311 9972, toni.tamminiemi[at]jyvaskyla.fi