Hyppää pääsisältöön
Kuva
Linkki-linja-auto kesäliikenteessä.

4.8.2021

Jyväskylän kaupungin poikkeusolojen johtoryhmä on arvioinut 2.8.2021 koronatilanteen jatkuvan. Voimassa on laaja maskisuositus, joka koskee kaikkia 12 vuotta täyttäneitä ja sitä vanhempia joukkoliikenteen käyttäjiä.

Kuva
Kasvomaskia käyttävä tyttö linja-autossa

 

Koulujen syyslukukauden alkamisen jälkeen matkustajia on joukkoliikenteessä pian kesäkautta enemmän. Lukuvuosi käynnistyy lähiopetuksena Jyväskylän perusopetuksessa, toisen asteen oppilaitoksissa ja korkeakouluissa. Perusopetuksen koululaiset ja useimmat toisen asteen opiskelijat palaavat pulpettien ääreen keskiviikosta 11.8. alkaen.

Väkimäärien lisääntyessä on tarpeen toimia matkustaessa vastuullisesti sekä noudattaa turvavälejä, hyvää käsihygieniaa ja käyttää maskia edelleenkin. Flunssaoireisena ja -sairaana Linkillä matkustaminen on ehdottomasti kiellettyä. Myöskään koronatesteihin ei ole lupa matkustaa joukkoliikenteellä.

Linkki-palvelut seuraa joukkoliikenteen turvallisuustilannetta ja huolehtii turvallisen matkustamisen edistämisestä. Jos tilanne vaatii ja terveydenhuollon viranomaiset sitä edellyttävät, Linkki-paikallisliikennettä koskevia koronaohjeistuksia ja -rajoituksia voidaan tarvittaessa muuttaa ja tarkentaa.  

    

Lisätiedot: joukkoliikennepäällikkö Ari Tuovinen, p. 050 311 8926, ari.tuovinen[at]jyvaskyla.fi

Jyväskylässä voimassa olevat koronasuositukset ja rajoitukset