Hyppää pääsisältöön

29.6.2021

Kuva
Jyväskylän Matkahuolto palvelee Hannikaisenkadulla, Matkakeskuksen viereisessä rakennuksessa. Kuva Kristiina Pentikäinen
Matkahuollon matkakorteilla ei heinäkuun alusta alkaen voi matkustaa Linkki-paikallisliikenteessä, ainakaan toistaiseksi.

 

Matkahuollon matkakorttipohjaisilla lipputuotteilla on tähän saakka voinut tehdä matkoja paikallisliikenteen Linkki-linja-autoissa Jyväskylässä, Laukaassa ja Muuramessa.

Käytäntö muuttuu 1.7. alkaen, kun Matkahuolto päivittää matkakorttinsa tunnistepohjaisiksi. Sen jälkeen  Matkahuollon matkakortit eivät ainakaan toistaiseksi kelpaa Linkki-paikallisliikenteen autoissa maksuvälineenä. Matkahuollon tunnistepohjainen lippujärjestelmä ei ole yhteensopiva paikallisliikenteen Waltti-lippujärjestelmän kanssa, mikä estää Matkahuollon matkakorttien lukemisen paikallisliikenteen linja-autojen kortinlukulaitteilla.  

Ongelma on valtakunnallinen ja koskee pääasiassa Waltti-kaupunkiseutuja. Neuvotteluja asian ratkaisemiseksi jatketaan Matkahuollon ja Waltti-kaupunkien kesken. 

Suurimpia Matkahuollon matkakorttipohjaisten lipputuotteiden käyttäjäryhmiä Linkki-paikallisliikenteessä ovat osa KELAn koulumatkatukeen oikeutetuista opiskelijoista, koululaisista ja varusmiehistä. Kuukausittain Linkki-liikenteessä tehdään myös joitakin kymmeniä vaihtomatkoja Matkahuollon sarjalipputuotteilla. Lipputuotteiden yhteensopivuusongelma on tärkeää saada ratkaistua mahdollisimman pian, jotta nämä asiakkaat kärsivät tilanteesta mahdollisimman vähän.

Lisätiedot:

  • Linkki-liikenteen lippujen kelpoisuus: joukkoliikennepäällikkö Ari Tuovinen, p. 050 311 8926, ari.tuovinen[at]jyvaskyla.fi 
  • Matkahuollon lippu-uudistus: Matkahuollon nettisivut tai Matkahuollon asiakaspalvelu
     
Asiasanat: