Hyppää pääsisältöön

28.5.2021

Kun käytät 1.6. alkaen Linkki-paikallisliikenteen sähköistä aikataulu- ja reittiopasta, älä hämmästy palvelun muuttunutta ilmettä!
Kuva
Joukkoliikenteen reittiopas matkapuhelimen näytöllä

Aikataulu- ja reittioppaan toiminnot ovat entisellään, mutta palveluun on tehty saavutettavuutta parantavia muutoksia. Saavutettavuudella tarkoitetaan digitaalisen ympäristön esteettömyyttä, jonka tarkoituksena on helpottaa esimerkiksi näkövammaisten henkilöiden palvelun käyttöä. 

Reittihaku näyttää jatkossa matkan vaiheet aiempaa havainnollisemmin. Näin sopivimman joukkoliikenteen reitin valinta olisi sinulle helpompaa. Voit myös matkan keston ja säätiedon perusteella päättää, onko pyöräily tai kävely sinulle sopivin vaihtoehto. Uutena vaihtoehtona reittiopas ehdottaa myös pyöräilyosuuksien yhdistämistä joukkoliikenteen käyttöön.

Reittioppaan uusi Lähipysäkit ja linjat -toiminto auttaa hahmottamaan tutulta reitiltä, mikä kulkumuoto on missäkin tilanteessa järkevin. Näet yhdellä klikkauksella sekä lähistön pysäkkiaikataulut että Linkit kartalla.

Reittioppaalle on mahdollista tallentaa usein käyttämäsi linjat ja pysäkit. Näet nyt palvelun etusivulta, jos tallentamiisi linjoihin tai pysäkkeihin kohdistuu ennalta tiedossa olevia, liikennöintiin vaikuttavia poikkeuksia tai häiriöitä. Äkillisiä palvelun häiriöitä koskevia tietoja (esim. ajamisen estävä kalustovika) ei toistaiseksi ole vielä mahdollista saada näkymään reittioppaalla. 

Kun haluat tarkastella tietyn linjan reittiä, aikatauluja tai ajoneuvoja kartalla, näet ne helposti uudella hakutoiminnolla. Samalla haulla voit etsiä myös haluamiesi pysäkkien aikataulut.

Tervetuloa käyttämään uudistunutta aikataulu- ja reittiopasta! Palveluun pääsee myös Linkin nettisivuilta sekä Waltti- ja Linkki-mobiililippusovellusten kautta.  


Lisätiedot: 
- järjestelmäasiantuntija Toni Tamminiemi, p. 050 311 9972, toni.tamminiemi[at]jyvaskyla.fi
- joukkoliikennepäällikkö Ari Tuovinen, p. 050 311 8926, ari.tuovinen[at]jyvaskyla.fi