Keskussairaalanmäellä sijaitseva Hoitajantie on suljettu 18.–19.1.2021 sekä kevyeltä liikenteeltä että ajoneuvoliikenteeltä Keski-Suomen keskussairaalan muuton vuoksi.

Hoitajantien sulku vaikuttaa myös Linkki-paikallisliikenteen sairaala Novan edustalla sijaitseviin pysäkkeihin ja Hoitajantien kautta ajettaviin reitteihin. Sulkuaikana pysäkit Nova 1 ja Nova 2 Hoitajantiellä ovat kokonaan pois käytöstä.

Korvaava reitti Novan kautta ajettaville vuoroille (linjat 1, 10, 27 ja osa linjojen 12K ja 13 vuoroista) ajetaan Keskussairaalantien kautta kohti Keltinmäkeä, Köhniötä ja Kortemäkeä. Reitti on sama myös keskustan suuntaan ajettaessa. Vuorot käyvät siis pyörähtämässä Keski-Suomen keskussairaalan edessä saman lenkin, kuin ennen 7.1. voimaan tulleita reittimuutoksia. Keskussairaalan pysäkeiltä ne jatkavat Keskussairaalantietä pitkin eteenpäin.

Linjan 19 Kyllön ohi kulkevaa reittiä ei voida ajaa muuttopäivinä 18.–19.1. Linja 19 liikennöi silloin poikkeusreittiä ja lähtöpysäkkinä on Keski-Suomen keskussairaalan edessä oleva Keskussairaala 1 -pysäkki, josta se kello 6.55–19.55 lähtee aina 55 minuuttia yli tasatunnin liikkeelle. Myös linjan päätepysäkkinä toimii sulun ajan keskussairaalan pysäkki. 

Pysäkeille ja reittioppaalle on viety tilapäisestä reittimuutoksesta kertovat tiedotteet. Linjojen reitit palautuvat normaaleiksi keskiviikkoaamusta 20.1. alkaen.

Lisätiedot: joukkoliikennesuunnittelija Jouni Enroos, p. 014 266 0548, jouni.enroos[at]jyvaskyla.fi