Paikallisliikenteen käyttäjämäärät ovat laskeneet koronan takia merkittävästi, noin 40 prosenttia. Positiivinen puoli asiassa on, että Linkki-linja-autoissa ei ole nyt ruuhkia ja esimerkiksi turvavälisuositukset toteutuvat oikein hyvin.

Selkeimmin tämä näkyy, kun matkustaa aamu- ja iltapäiväruuhkien ulkopuolisina aikoina. Matkustajien turvallisuutta on Linkeissä mietitty monella tapaa. Autoissa on keväästä alkaen tehty jokaöiset tehopuhdistukset, jossa siivousten ohella desinfioidaan matkustamon kaikki käsin kosketeltavat pinnat. Asiakkaille on tarjolla käsidesiä ja joukkoliikenteessä on voimassa on vahva maskinkäyttösuositus.

– Asiakkaiden turvallisuus on tärkeintä, joten pyrimme osaltamme tekemään kaiken voitavan koronavirustaudin leviämisen ehkäisemiseksi. Noudatamme terveysviranomaisten ohjeita kaikessa toiminnassamme. On hienoa, että ainakaan toistaiseksi Jyväskylän seudulla ei ole todennettu yhtään koronatartuntaa, joka olisi jäljitetty paikallisliikenteeseen. Iso kiitos asiakkaille ja kuljettajille, joiden ansiosta matkustamisen turvallisuus on saatu säilytettyä, toteaa joukkoliikennepalvelusta vastaava Jyväskylän kaupungin palvelupäällikkö Kari Ström

Jos suunnittelee syysloman ajalle pieniä lähiseutumatkoja, Linkki on hyvä kulkupeli vaikkapa retkeilyyn. Linkillä pääsee syyslomalla sujuvasti esimerkiksi moneen lähiluontokohteeseen, joten retkeilyyn ei tarvita aina omaa autoa. 

Vinkkejä hyvistä retkipaikoista löytää esimerkiksi Meijän Polku -liikkeen ja Linkin tuottamasta Luontopysäkkikartasta. Maksuttomia luontopysäkkikarttoja saa tulostettuna Linkki-palvelupisteestä


Koulupäivävuorot ovat syyslomatauolla 12.–16.10. 

Perusopetuksen koululaiset syyslomailevat viikolla 42 eli 12.–18.10. Koululaisten loma-aikana ei ole tarvetta ajaa koulukyytejä, joten myös Linkki-paikallisliikenteen koulupäivävuorot jäävät ajamatta. 

Koulupäivävuorot erottaa painetuissa aikatauluvihkoissa Koulp- ja kp-merkinnöistä. Sähköiseen reittioppaaseen koulupäivävuoroja ei ole erikseen merkitty, mutta niitä ei näytetä syyslomaviikon reittiehdotuksiksi. 

Seutuliikenteen syysloman aikaiset aikataulut kannattaa tarkistaa liikennöitsijöiden tai Matkahuollon sivuilta.


Lisätiedot: palvelupäällikkö Kari Ström, Jyväskylän kaupunki, p. 014 266 5139, kari.strom[at]jyvaskyla.fi