Viimeistään Heijastinpäivänä to 1.10. on aika varmistaa näkyvyytensä pimenevissä illoissa ja aamuissa! Hae oma Fiksu&Loistava heijastin maksutta Linkki-palvelupisteestä (Asemakatu 7).

Heijastinpäivänä 2020 erityisesti työmatkalaisia herätellään heijastimen käytön tärkeyteen. Silti heijastin on tärkeä varuste ihan jokaiselle pimeällä liikkuvalle, liikkumisen tarkoituksesta riippumatta. 

Liikenneturvan tarkkailutiedoista selviää, että vain noin joka toinen jalankulkija käyttää heijastinta liikkuessaan taajamassa pimeän aikaan. Vuoden 2019 marraskuussa Jyväskylän seudulla tehdyissä tarkkailuissa heijastinta hämärän tai pimeän aikaan käytti vain 42 prosenttia jalankulkijoista.

Linkki-matkustajana tulet pysäkillä tulet nähdyksi ja varmistat kyytisi, kun varustaudut heijastimella. Linkki-korttisi kotelo on heijastavaa materiaalia, jotta voit sen avulla antaa linja-autolle pysäytysmerkin pimeän aikaan!

Heijastimille kierrätyspisteitä

Heijastimia on jaossa myös Liikenneturvan ja JAPAn heijastimien kierrätyspisteillä Jyväskylässä Kinakujan sillalla ja Köyhälammen polkupyörälaskurin kohdalla. Sieltä voit to 1.10. alkaen ottaa itsellesi heijastimen tai jättää ylimääräiset toisten iloksi. Liikenneturvan, JAPAn, JYTAKSIN ja Linkin lahjoittamia heijastimia täydentyy pisteille koko viikon ajan.