Mikäli paikallisliikenteen kausilippuasiakas määrätään koronakaranteeniin ja hänen 30 päivän kausilippunsa käyttö keskeytyy, aloitetun lipun matka-aika voidaan muuntaa arvoksi matkakortille.

Toimenpiteestä ei karanteenitapauksissa peritä normaalia 7 euron toimistopalvelumaksua. Kausilipun jäljellä olevaa arvoa ei palauteta käteisenä rahana. Hyvitys tehdään kausilipulla hyvityshetkellä jäljellä olevista käyttöpäivistä. Hyvitystä ei makseta kauden päättymisen jälkeen, vaikka matkakortti olisikin ollut karanteenin takia tietystä ajankohdasta alkaen käyttämättä. 

Kausilipun hyvittäminen arvolipulle ei koske Kelan tukemia 2. asteen opiskelijoiden kausilippuja. Kauden hyvittäminen arvolipulle koronakaranteenitapauksissa ei koske myöskään pidempiä kausia (90, 180 pv ja vuosi). Halutessaan asiakas voi vaihtaa em. pidemmän kauden jäljellä olevan matka-ajan syystä riippumatta arvolipulle. Tällöin toimenpiteestä peritään aina toimistomaksu 7 euroa.    

Hyvitysasiat hoidetaan ainoastaan Linkki-palvelupisteessä (Asemakatu 7). Hyvittäminen vaatii fyysisen matkakortin käyttämistä palvelupisteessä, hyvityksiä ei voida hoitaa puhelimitse tai sähköisten kanavien kautta. Karanteenissa oleva henkilö itse ei saa asioida Linkki-palvelupisteessä, vaan toisen henkilön tulee asioida hänen puolestaan. 18 vuotta täyttäneen henkilön puolesta voi asioida vain valtakirjalla. Palvelupisteessä asiointi on sallittua ainoastaan henkilöille, joilla ei ole flunssasairauden oireita.

 

Lisätiedot: joukkoliikennepäällikkö Ari Tuovinen, p. 014 266 7593, ari.tuovinen[at]jyvaskyla.fi