Linkit kulkevat nyt talviajassa ja linja-autoja on liikenteessä maksimimäärä. Matkustajamäärät ovat edelleen alakantissa, mikä vaikuttaa muun muassa aikatauluihin sekä matkustamisen turvallisuuteen.

Matkustajia ei useimmilla vuoroilla ole ruuhkiksi asti – tämä tiedoksi, jos matkustamisen turvallisuus huolettaa. Tilaa on hyvin ja turvavälit on mahdollista säilyttää useimmilla vuoroilla. Maskisuositusta noudattaen voi jokainen vielä parantaa turvallisuuden tunnettaan.

Matkustajamäärä vaikuttaa myös aikatauluihin, jotka on suunniteltu normaalien matkustajamäärien pohjalta. Kun pysäkeiltä on vähemmän nousijoita, linja-auto voi edetä reitillä ennustettua nopeammin. Ota tämä huomioon, kun tutkit aikatauluja reittioppaalta etukäteen, ja pyri olemaan pysäkillä hyvissä ajoin.

Hyödynnä myös reittioppaan reaaliaikaista pysäkkiennustetta, jos vuorosi on jo matkalla. Reaaliaikaisen ennusteen tunnistat pysäkkiajan ohessa vilkkuvasta merkistä. Voit myös tarkistaa reittioppaan kartalta missä kohden auto on tulossa.