Jyväskylän, Laukaan ja Muuramen paikallisliikenteen talvikauden 2020–21 aikataulut ja reitit tulevat voimaan maanantaina 31.8. Kesäliikenteestä talviliikenteeseen siirtyminen tarkoittaa liikennemäärien lisääntymistä ja kattavampaa vuorotarjontaa.

Uudet aikataulut on julkaistu Linkin nettisivulla. Talven 2020–21 aikataulut ja reitit löytyvät myös sähköiseltä aikataulu- ja reittioppaalta

Voimaan tuleva talviaikataulu 2020–21 on poikkeuksellisesti voimassa vain 6.1.2021 saakka. Syynä on uuden keskussairaalan ensi talvena tapahtuva käyttöönotto, joka aiheuttaa muutoksia useiden linjojen aikatauluihin ja reitteihin. Muutokset otetaan huomioon kevätkauden 2021 aikataulussa, joka on voimassa 7.1.–6.6.2021. 

Linkki siirtyy normaalisti talviajokauteen elokuussa, koululaisten syyslukukauden käynnistyessä. Koronan aiheuttaman poikkeustilanteen takia talvikauden käynnistymistä lykättiin tänä vuonna myöhemmäksi. 


Aikatauluvihkoa saa jakelupisteistä 28.9. alkaen – ei enää kotiin jaettuna

Linkin painettua aikatauluvihkoa saa maksutta jakelupisteistä 28.9. alkaen. Aikatauluvihkoa ei edellisvuosista poiketen jaeta enää koteihin. Jakelupisteitä ovat Linkki-palvelupiste (Asemakatu 7) sekä R-kioskit Jyväskylässä, Laukaassa ja Muuramessa. Aikatauluvihkoa on jaossa myös useimmissa Linkki-linja-autoissa

Painetun aikatauluvihkon myöhäisemmän ilmestymisen taustalla on se, että uusiin aikatauluihin joudutaan vielä aikataulukauden alussa tekemään säätöjä ja korjauksia. Jos aikataulu on ehditty painaa, sitä ei jälkikäteen ole mahdollista korjata. Sähköisiin aikataulupalveluihin korjaukset saadaan heti, kun muutos on tehty. Siksi suosittelemme ensisijaisesti sähköisen aikataulu- ja reittioppaan käyttöä aina, kun se on mahdollista.


Tulevan talviliikenteen keskeisiä muutoksia

Uusi linja 12T aloittaa liikennöinnin 31.8. alkaen. Linja kulkee Kangaslammen ja Jyväskylän keskustan väliä linjan 12 tapaan, mutta liikennöi Vasarakatua ja Merasinta pitkin Kankaalle ja Tourulan kautta keskustaan. 

Kuokkalan suunnalla liikennöi jatkossa lauantaisin uusi linja 19L. Uusi linja noudattelee linjan 19 reittiä, mutta siitä poiketen 19L liikennöi Ainolanrannan ja Kekkolan kautta keskustassa sijaitsevalle päätepysäkilleen. Uuden linjan myötä joukkoliikennepalveluja saadaan alueille, joilta ne ovat toistaiseksi viikonloppuna puuttuneet.

Palokkaan liikennöivä linja 27 ei jatkossa aja arkipäivien (ma-pe) ruuhka-aikoina Heikkilään saakka, vaan vuorot päättyvät Palokan terveysasemalle. 

Tarkemmat tiedot linjojen reiteistä ja lähtöajoista löytyvät talvikauden 2020–21 aikatauluista sekä aikataulu- ja reittioppaalta


Lisätietoja: 
-    palvelupäällikkö Kari Ström, p. 050 60943, kari.strom[at]jyvaskyla.fi
-    joukkoliikennesuunnittelija Jouni Enroos, p. 014 266 0548, jouni.enroos[at]jyvaskyla.fi