Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL antoi 13.8. suosituksen kasvomaskien käyttämisestä joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja on vaikeaa välttää.

THL:n suositus koskee Keski-Suomen ohella kaikkia sairaanhoitopiirejä, joiden alueella on esiintynyt koronatartuntoja viimeisen kahden viikon aikana. Suositus koskee siten myös Jyväskylän Linkki-paikallisliikennettä.

THL:n suosituksen mukaan kasvomaski ei sovellu lapsille. Maskin ohjeiden mukainen käyttö onnistuu 15 vuoden iästä alkaen.

Kasvomaskin käyttäjän tulee hankkia maski itse. Kasvomaskeja ei ole Linkeissä tai Linkki-palvelupisteessä tarjolla tai myynnissä.

Huolehdi matkustusturvallisuudesta – omasta ja toisten

Jyväskylän seudulla koronaviruksen tartuntatilanne on pitkään pysynyt rauhallisena. Joukkoliikenteen käytöstä aiheutuneita tartuntoja ei tiettävästi ole alueella rekisteröity. 

Kaikkien panos on nyt tärkeä koronataudin ehkäisyssä. Yhdessä vastaamme siitä, että koronan kanssa pärjätään jatkossakin. 

Jotta tartunnat saadaan pidettyä minimissä, muista noudattaa tartunnan ehkäisyohjeita:

•    Jos podet yhtään flunssaoireita, älä tule Linkkiin
•    Kasvomaskin käyttö matkustaessa on suositeltavaa.
•    Jos on pakko, yski tai aivasta omaan hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan
•    Pese käsiä usein tai käytä käsidesiä.
•    Vältä ruuhka-aikana matkustamista, jos mahdollista. Joukkoliikenteessä on eniten kulkijoita ma-pe klo 7–9 ja 14–17.
•    Pidä muihin turvaväli, jos se on mahdollista.
•    Käteinen raha kelpaa Linkeissä. Suosi silti Waltti-matkakorttia ja mobiililippua
•    Lataa Waltti-matkakortti mieluiten nettikaupassa.

Linkki-palvelujen työntekijät tekevät parhaansa matkustamisen turvallisuuden edistämiseksi. Linja-autojen siivousta, pintojen puhdistamista ja desinfiointia on tehostettu. Erityistä huomiota kiinnitetään niihin pintoihin, joita kosketellaan usein käsillä. 

Linja-autoissa on käsidesiä matkustajien käyttöön. On myös suositeltavaa pitää mukana omaa käsidesiä siltä varalta, että autossa oleva käsidesi on lopussa. 

Tartuntojen tehostettuja ehkäisytoimenpiteitä jatketaan Linkeissä niin pitkään, kuin yleinen tilanne sitä vaatii.

Muutoksista tiedottaminen

Seuraamme palvelun järjestämisessä terveysviranomaisten ohjeistuksia. Poikkeustilanteissa muutoksia saattaa palveluun tulla lyhyellä varoitusajalla.

Käytämme viestintään useita kanavia, mutta pääkanavamme ovat Linkin nettisivut. Suosittelemme myös seuraamaan Linkkiä Facebookissa, niin pysyt kätevästi perillä ajankohtaisista Linkki-asioista. 

 

Lisätiedot: palvelupäällikkö Kari Ström, p. 050 60943, kari.strom[at]jyvaskyla.fi

Seuraa koronaviruksen tilannetta 

THL:n nettisivut
Jyväskylän kaupungin nettisivut 
Laukaan kunnan nettisivut
Muuramen kunnan nettisivut