Matkoja voi torstaista 2.4.2020 alkaen maksaa Linkki-paikallisliikenteessä vain Waltti-matkakortilla tai mobiililipulla. Rajoituksen tarkoituksena on välttää tartunta-aikana käteisen rahan käsittelyä ja vähentää kuljettajien sekä matkustajien välisiä kontakteja.

Kuljettajalta ei siten toistaiseksi voi ostaa käteisellä kertamatkalippuja tai pyytää Waltti-matkakortin latausta.

Matkakortilla tai mobiililipulla maksaminen on asiakkaalle myös edullisempaa.  Esimerkiksi aikuisen yhden vyöhykkeen kertamatkalippu maksaa käteisellä ostettuna 3 euroa, mutta Waltti-matkakortin arvolipulla maksettuna 2,10 euroa ja mobiililipulla 2,70 euroa.

Linkki-VIP -palveluliikenteessä käteisellä voi vielä maksaa, mutta vahva suositus myös palveluliikenteen asiakkaille on siirtyä käyttämään Waltti-matkakorttia.  


Mistä matkakortteja ja mobiililippuja saa?

Waltti-matkakortin voi hankkia 5 euron korttimaksua vastaan Linkki-palvelupisteestä (Asemakatu 7, avoinna ma 10-17 ja ti-pe 10-16). Matkakortteja saa myös Waltti-palvelupisteenä toimivilta R-kioskeilta (Asemakatu 5, Kauppakatu 39, Kuokkala, Laukaa, Muurame). Ostamisen yhteydessä matkakortille ladataan joko matkustusrahaa (arvoa) tai matkustusaikaa (kausilippu). Matkakortin voi tilata myös Waltin nettipalvelusta ja säästää samalla 5 euron korttimaksun, mutta uuden kortin saapuminen postitse kestää 7-14 vuorokautta. Matkakorttien lataaminen on korona-aikana suositeltavinta hoitaa Waltin nettikaupassa

Mobiililippuja saa älypuhelimella Linkki- tai Waltti-sovelluksesta. Sovelluksen voi ladata maksutta Google Play -kaupasta tai Apple Storesta. Mobiililippu ostetaan valmiiksi juuri ennen matkustamista ja kuljettaja tarkastaa sen kännykän näytöltä, kun asiakas nousee kyytiin. Lippuostos maksetaan esimerkiksi mobiilisovellukseen lisätyllä pankki- tai luottokortilla. Mobiililippu on voimassa heti ostamisen jälkeen, joten sitä ei voi ostaa varastoon. Tarkemmat ohjeet mobiililippumatkustajalle löytyvät Linkin nettisivulta.


Koronariskit minimiin Linkissä

Ohjeita korona-ajan Linkin käyttäjälle: 
•    Älä matkusta flunssaoireisena – pidä huoli itsestäsi ja muista!
•    Noudata THL:n ohjeistusta käsihygieniasta ja oikeista yskimistavoista.
•    Pidä normaalia enemmän etäisyyttä muihin matkustajiin, sekä kyytiin tullessa että paikkaa valitessa. 
•    Käytä hanskoja myös sisällä linja-autossa. Vältä koskemasta tartuntapintoja paljain käsin (tangot, tartuntakahvat, pysäytysnapit jne.).
•    Matkusta aamu- ja iltaruuhkien ulkopuolisina aikoina, jos mahdollista. Tosin useimmissa autoissa on matkustajamäärien vähenemisen myötä aiempaa enemmän tilaa. 
•    Liikennöitsijä on poistanut paikallisliikenteen linja-autojen ensimmäiset penkkirivit käytöstä kuljettajan suojaamiseksi. Käytöstä pois olevat penkit on selkeästi merkitty.
•    Lataa matkakortti mieluiten nettikaupassa.  


Lisätiedot: 
- palvelupäällikkö Kari Ström, Jyväskylän kaupunki, p. 014 266 5139, kari.strom[at]jyvaskyla.fi

Koronavirustiedotteet kuntien sivuilla:
- Jyväskylän kaupunki 
- Laukaan kunta
- Muuramen kunta