Linkki-VIPien palveluaikaa pidennetään arkiaamuisin koronavirustilanteen vuoksi. Maanantaista perjantaihin ajettavat kyydit starttaavat 23.3. alkaen jo aamuseitsemältä. Päivittäinen palveluaika on kello 7.00-15.00.

Muutoksella mahdollistetaan asiakkaiden välttämättömiä asiointeja. Käytäntö on voimassa toistaiseksi.

Varhennetulla aloitusajalla tarjotaan palveluliikenteen asiakkaille mahdollisuus väljentää omia asiointiaikataulujaan. Silloin kaikkien palvelun käyttäjien ei tarvitse matkustaa tiiviisti yksillä ja samoilla kyydeillä. Varhennettu palveluaika mahdollistaa myös kauppa-asioinnit aamun ensi tunteina, jotka eräät kauppaliikkeet ovat varanneet erityisryhmien asioinneille. 

Muuten Linkki-VIP -palveluliikenteen käytännöt ovat entiset ja kuljetukset ovat kaikille avoimia. Kyytien tilaukset tehdään normaaliin tapaan oman Linkki-VIP -alueen kuljettajalta. Puhelinnumerot autoihin ja muuta tietoa palvelun käyttämisestä löytyy Linkki-VIP -palvelun nettisivuilta.

Flunssaoireisena ei Linkki-VIP-kyydeissä saa matkustaa. Maksa matkasi mieluiten Waltti-matkakortilla, käteisen rahan käyttöä ei suositella.

Mikäli asukkaiden liikkumiselle asetetaan jatkossa tiukempia rajoituksia (esim. ulkonaliikkumiskielto), myös palveluliikenteen toiminta saattaa jäädä tauolle.

Korpilahden asiointiliikenne jatkuu toistaiseksi ennallaan. Tilannetta kuitenkin tarkastellaan uudelleen, jos kansalaisten liikkumista koskevat ohjeistukset muuttuvat. 

Lisätiedot: