Koulujen ja monien työpaikkojen siirtyminen koronaviruksen takia etätyöskentelyyn on vähentänyt voimakkaasti Linkki-paikallisliikenteen matkustajamääriä Jyväskylässä, Laukaassa ja Muuramessa. Joukkoliikenteen tarjontaa sopeutetaan kysyntää vastaavaksi 30.3.2020 alkaen.

Muutos ei astu voimaan välittömästi, vaan matkustajilla ja liikennöitsijöillä on pari viikkoa varautumisaikaa. Paikallisliikenteen vuorot ja reitit, myös suunnitellut koulupäivävuorot, ajetaan tähänastisen talviaikataulun mukaisina 29.3. saakka.

Linkki-paikallisliikenne

  • Linjojen 1-13 ja 14-42 liikennöinti jatkuu normaalina sunnuntaihin 29.3. saakka. 
  • Kesäaikataulut ja -reitit otetaan käyttöön varhennetusti maanantaista 30.3. alkaen. Tämä tarkoittaa harvempia vuorovälejä ja liikennöinnin lakkaamista linjoilla 1M, 2M, 3K, 4K, 5K, 8, 15K, 16M, 19, 22M, 23, 26, 31, 34, 38K, 38R ja 39.  
  • Joukkoliikenteen järjestäjä seuraa tilannetta kesäliikenteeseen siirtymisen jälkeen. Täydentävää liikennettä järjestetään tarvittaessa niille yhteysväleille, joille se nähdään välttämättömäksi. Talviliikenne voidaan palauttaa, mikäli koulujen ja oppilaitosten tilanne olennaisesti muuttuu.
  • Kesäliikenteen aikataulut julkaistaan maanantaina 23.3. Linkin nettisivulla ja reittioppaalla
  • Painettu kesäliikenteen 2020 aikatauluvihko pyritään julkaisemaan varhennetussa, myöhemmin ilmoitettavassa aikataulussa. Näillä näkymin aikatauluvihkoja ei jaeta jokaiseen kotiin, vaan niitä saa erillisistä, myöhemmin ilmoitettavista jakelupisteistä.
  • Pysäkeillä olevat talviliikenteen aikataulut poistetaan. Uusia aikatauluja ei pysäkeille välittömästi poistamisen jälkeen jaeta. Aikataulutiedot voi tarkistaa sähköiseltä reittioppaalta.

Linkkien matkustamot siivotaan päivittäin. Tartuntojen ehkäisemiseksi käsin koskettavat pinnat käsitellään päivittäin desinfioivalla puhdistusaineella.

Matkan ajan on silti suositeltavaa käyttää käsineitä tai muuten välttää koskemasta pintoja paljain käsin (tangot, tartuntakahvat, pysäytysnapit jne.).

Käteisen rahan sijaan matka suositellaan maksettavan Waltti-matkakortilla tai mobiililipulla.

Seutuliikenne

Muutoksia voi nopealla aikataululla tulla myös seutuliikenteen vuoroihin. Osa seutuliikenteestä on Keski-Suomen ELY-keskuksen järjestämää ja sitä koskevista muutoksista kerrotaan ELY:n 17.3.2020 päivätyssä tiedotteessa

Linkki-paikallisliikenteen järjestäjä julkaisee seutuliikenteen liikennöitsijöiden ilmoittamat aikataulu- ja reittitiedot omien aikataulutietojensa ohessa mm. reittioppaallaan, mutta ei vastaa ilmoitettujen tietojen ajantasaisuudesta. Tarkasta seutuliikenteen ajantasaiset aikataulut mieluiten yhteysvälin liikennöitsijän tai Matkahuollon nettisivuilta. 

Koululaiskyydit

Paikallisliikenteen koulupäivävuorot lakkaavat 30.3.2020 alkaen.
Koulut tiedottavat kuljetuksista suoraan kouluun vielä kulkevien oppilaiden vanhemmille. Tarvittavat erilliskuljetukset järjestetään yhteistyössä koulujen kanssa
 

Jyväskylän Linkki-VIP -palveluliikenne ja Korpilahden asiointiliikenne

Kaikki 6 Linkki-VIP -autoa liikennöivät toistaiseksi normaalisti, ilman muutoksia.
Korpilahden asiointiliikenne palvelee myös normaalisti.


Lisätiedot: 

  • palvelupäällikkö Kari Ström, Jyväskylän kaupunki, p. 014 266 5139, kari.strom[at]jyvaskyla.fi
  • joukkoliikennepäällikkö Ari Tuovinen, p. 014 266 7593, ari.tuovinen[at]jyvaskyla.fi

Koronavirustiedotteet kuntien sivuilla:
Jyväskylän kaupunki, information in English
Laukaan kunta
Muuramen kunta