Jyväskylän seudun Linkki-paikallisliikennettä järjestävä Jyväskylän kaupunki on kilpailuttanut kohteen 4 liikennöinnin. Kohde sisältää Muuramen ja Säynätsalon suunnan liikenteen, eli Linkki-linjat 7, 13, 16, 16M, 21 ja 21M.

Kohteita on Linkki-liikenteessä yhteensä kuusi ja niiden liikennöinnin kilpailutukset on rytmitetty eri vuosille.
 
Tarjouksia saatiin viideltä liikennöitsijältä, ja hankinnan voitti Jyväskylän Liikenne Oy. Kohteen liikenne käynnistyy uuden sopimuksen mukaisena 1.6.2020 alkaen. Liikennöitsijä on ilmoittanut käyttävänsä kohteen kaluston käyttövoimana uusiutuvaa dieseliä. Liikennöintisopimus on nelivuotinen ja sitä on mahdollista jatkaa kahteen otteeseen kahdella vuodella (4 + 2 + 2 vuotta). 
 
Linkki-liikenne on siirtymässä tulevien kilpailutusten myötä täysin ympäristöystävälliseen ja vähäpäästöiseen kalustoon. Nyt ratkenneessa kilpailutuksessa tarjoukset pyydettiin biokaasua, uusiutuvaa dieseliä tai sähköä käyttövoimanaan hyödyntävästä kalustosta. Päästöarvoiltaan kohteessa käytettävien linja-autojen on oltava vähintään uusimman Euro 6 -päästöluokituksen mukaisia. Euro-päästöluokitukset määrittävät ajoneuvojen terveydelle haitallisten päästöjen enimmäisrajoja.

Myös Korpilahden koulumatkaliikenne Rutalahden ja Korpilahden välillä kilpailutettiin

Joukkoliikenneviranomainen on kilpailuttanut myös koululaisvuorojen liikennöinnin Rutalahden ja Korpilahden välillä. Kilpailutukseen saapui yhteensä viisi tarjousta, joista voittaneen tarjouksen jätti Jyväskylän Liikenne Oy. Kilpailutettu liikenne käynnistyy yhteysvälillä 3.8.2020 ja sopimus on kestoltaan 4 + 2 vuotta. Kohteessa käytettävän linja-autokaluston tulee olla päästöluokaltaan vähintään Euro 4 -tasoa.
 
 
Lisätiedot: 

  • palvelupäällikkö Kari Ström, Jyväskylän kaupunki, p. 014 266 5139, kari.strom[at]jyvaskyla.fi
  • toimitusjohtaja Harri Saarenpää, Jyväskylän Liikenne Oy, p. 0400 491 054, harri.saarenpaa[at]kabus.fi