Linjan 22 Tikkakoskelta Jyväskylän keskustaan kello 7.30 ajettavan vuoron ruuhkia helpottaa maanantaista 20.1. alkaen lisäauto välillä Terttumäki–Mankolan koulu.

Linjan 22 Tikkakoskelta Jyväskylän keskustaan kello 7.30 ajettava vuoro on alkuvuodesta osoittautunut aiempaa ruuhkaisemmaksi. Ruuhkia helpottaa maanantaista 20.1. alkaen lisäauto. Tuplakalustolla ajetaan linjan 22 reitiltä osuus Terttumäki–Mankolan koulu

Lisäauto ajaa samassa aikataulussa kuin varsinainen linja 22. Lisäauto on Jyväskylän Liikenne Oy:n seutuliikenneauto, joka ei ole vihreä Linkki. Auton linjakyltissä on teksti 22 Mankolan koulu. Lisäauton reitin ensimmäinen pysäkki on Puuppolantie E ja päätepysäkki Mankola 1, molemmat sijaitsevat Saarijärventien varressa. Myös lisäautossa voi matkan maksaa Waltti-matkakortilla.

Linkki-liikenteen järjestäjä toivoo, että Mankolan koululaiset käyttävät jatkossa linjan 22 lisäautoa, niin kyytiin mahtuu varmasti. Lisäautosta on välitetty viestiä oppilaille myös koulun kautta. 

Linjan 22 kello 7.30 vuoroa on tähän saakka ajettu 117-paikkaisella Linkillä, jossa on 49 istuma- ja 68 seisomapaikkaa. Joinakin alkuvuoden päivinä osa reitin loppupään matkustajista jäänyt vaille kyytiä, koska auto on ollut täynnä jo Palokkaan tultaessa. Lisäauton toivotaan helpottavan linjan ruuhkia ja aikataulujen toimivuutta. Samalla matkustus on muutenkin mukavampaa, kun asiakkaat jakautuvat kahteen eri autoon.


Lisätiedot: joukkoliikennesuunnittelija Jouni Enroos, p. 014 266 0548, jouni.enroos[at]jyvaskyla.fi
 

Kaupunginosa: