Hyppää pääsisältöön
Kuva
Linja-auto Kuokkalan sillalla talvi-iltana. Kuva Jiri Halttunen

Latausmaksu

Latausmaksu 3 euroa peritään 1.1.2021 alkaen Linkki-linja-autoissa tehtävistä Waltti-matkakortin lippulatauksista. Latausmaksu lisätään ladattavan lipputuotteen hintaan. Latausmaksua ei peritä palvelupisteissä (Linkki-palvelupiste, R-kioskit) eikä Waltti-kaupassa tehdyistä lippulatauksista.

Korttimaksu

Linkki-palvelupisteessä uudesta Waltti-matkakortista peritään 5,00 euron korttimaksu. Nettipalvelussa korttimaksu on 0 euroa.

Toimistopalvelumaksu

Linkki-palvelupisteessä matkakorttiin liittyvästä selvittelytyöstä, esim. kadonneen kortin sulkemisesta ja uusimisesta, peritään 7,00 euroa.

Korttihistoriatuloste

Linkki-palvelupisteessä pyydetystä korttihistoriatulosteesta peritään 7,00 euroa. Korttihistoriatuloste sisältää tiedot matkakortilla tehdyistä matkoista.


Kausilipun hyvitykset koronatilanteen takia

Koronasta johtuvat karanteenit ja liikkumisrajoitukset voivat estää Waltti-matkakortin kausilipun käyttöä. Jos kausilippua ei ole vielä ehtinyt aktivoida käyttöön, se säilyy matkakortilla odottamassa tulevaa käyttöä. 

Hyvitystä voi hakea pitkäkestoisista 90, 180 päivän ja vuoden kausilipuista. Lyhytkestoisimmista 30 päivän kausilipuista ei koronatilanteen takia makseta hyvityksiä, jos lipun on ehtinyt aktivoida käyttöön. Palautusta ei makseta myöskään Kelan tukemasta 2. asteen oppilaan 30 päivän kausilipusta

Mikäli kausilipun on ehtinyt aktivoida matkustamalla sillä ennen käyttötaukoa, lippu voidaan hyvittää seuraavin ehdoin:

  • Matkakortin kausilippu on 90, 180 vuorokauden tai vuoden lippu
  • Hyvitysasioissa asioidaan Linkki-palvelupisteessä, mukana tulee olla Waltti-matkakortti ja henkilötodistus. Asioida voi myös toisen henkilön puolesta, kunhan mukana on asianmukainen valtakirja.
  • Hyvitys maksetaan kausilipun hyvityshetkellä jäljellä olevista päivistä - ei käytön keskeytymispäivämäärästä!
  • Hyvitys maksetaan ensisijaisesti Waltti-matkakortin omistajan pankkitilille.
  • Hyvityksen hakija täyttää Linkki-palvelupisteessä kirjallisen hyvityshakemuksen, jossa ilmoittaa pankkiyhteystietonsa.
  • Normaalia 7 euron toimistopalvelumaksua ei koronahyvitystä koskevan asioinnin yhteydessä peritä.

Arvolippu: Waltti-matkakortille ladattua arvoa ei koronavirusepidemian vuoksi palauteta tai hyvitetä. Ladattu arvo on matkakortilla käytettävissä 5 vuoden ajan. 

Muut hyvitykset ja lippujen palautukset

Matka- ja matkustusehdoista löytyy yleiset ohjeet hyvitysten hakemisesta ja käyttämättömien lippujen palautuksesta. Hyvitys- ja palautusasiointi tapahtuu aina Linkki-palvelupisteessä.

Asiasanat: