Mobiililippu

Mobiililippu on kätevä vaihtoehto, kun matkakortti tai käteinen raha puuttuu. Mobiililaitteessa toimivan kerta- tai vuorokausilipun voit ostaa puhelimella vaikka pysäkillä odottaessa. Mobiililippuja voi ostaa joko maksutta ladattavasta Waltti-mobiilisovelluksesta tai Linkki-mobiilisovelluksesta. Lipputuotteet ja -hinnat ovat molemmissa sovelluksissa samat.

Lippu on voimassa heti kun se on tilattu - älä siis osta sitä liian aikaisin! Lippu tulee pystyä esittämään kuljettajalle aina ajoneuvoon noustessa. Kuljettaja rekisteröi mobiililipun bussissa manuaalisesti ja tarkastaa lipun voimassa olon. Lähitulevaisuudessa mobiililippujen QR-koodit luetaan Linkkien kortinlukulaitteella. 

Matkustajan on pidettävä huoli siitä, että puhelimessa riittää virtaa koko matkan ajan. Myös Jyväskylän seudun joukkoliikenteen tarkastajat voi pyytää esittämään lipun matkan aikana. Huolehdithan, että pystyt esittämään lippusi pyydettäessä missä tahansa matkan vaiheessa.

Mobiililipulla voit matkustaa kaikilla paikallisliikenteen linjoilla 1-13 ja 14-42. HUOM: Seutuliikenteen autoissa mobiililippu ei kelpaa (esim. seutulinjat 13M tai 43).

Waltti-mobiililippusovellus

Lataa sovellus älypuhelimeesi maksutta Google Play -kaupasta tai Apple Storesta. Lataaminen edellyttää, että käytössäsi on Android 5.0  tai iOS 10.0 -käyttöjärjestelmän puhelin tai uudempi.

Mobiilisovelluksesta ostettavat liput toimivat vain älypuhelimessa. Waltti-matkakorttia ei sovelluksen kautta voi ladata. Myynnissä on Linkki-paikallisliikenteen kerta- ja päivälippuja. Sovelluksen kautta on myös mahdollista käyttää paikallisliikenteen aikataulu- ja reittiopasta.  

Maksaminen hoituu mobiilisovellukseen lisätyllä pankki- tai luottokortilla (Visa, Visa Electron tai Mastercard), johon on aktivoitu verkkomaksuominaisuus. Lippu ostetaan kaikille niille maksuvyöhykkeille, joiden kautta matka kulkee.  

Hyväksymisen jälkeen lippuostosta ei voi enää perua. Tarkasta siis huolella, että valitsemasi lipputyyppi, vyöhykkeet ja ikäryhmä ovat oikeat. Lippu on voimassa heti kun se on maksettu, ja voimassaoloaika rupeaa puhelimen näytön lippunäkymässä juoksemaan. Voimassaoloaika on 1–2 vyöhykkeen mobiililipuilla 60 minuuttia, 3 vyöhykkeen lipuilla 120 minuuttia. Voimassaoloaikana lipulla voi matkustaa rajattomasti lipun kelpoisuusvyöhykkeillä.

Linkki-mobiililippusovellus

Lataa sovellus älypuhelimeen sovelluskaupasta hakusanalla "Linkki". Sovellus toimii uusimmissa iOS -puhelimissa (versio 7 ja uudemmat) ja Android-puhelimissa (versio 2.3.3. ja uudemmat). 

Linkki-mobiililippusovelluksen oheispalveluna on myös paikallisliikenteen aikataulu- ja reittiopas. Huomaa, että reittiopas näyttää myös seutuliikenteen vuorot, joilla mobiililipulla ei voi matkustaa.

Mobiililippuja voi ostaa rekisteröitymällä palvelun käyttäjäksi tai ilman rekisteröitymistä. Rekisteröitymällä voit valita usean maksutavan väliltä tarpeen ja tilanteen mukaan. Rekisteröitymättömänä ainut maksutapa on mobiilimaksu (lippuostokset maksetaan puhelinoperaattorin laskussa).

Mobiililippu on voimassa heti onnistuneen lippuostoksen jälkeen. Ostettu lippu ilmestyy sovelluksen Liput-välilehdelle. Samaan puhelimeen voit ostaa myös useita lippuja, esimerkiksi aikuisen ja lapsen yhteistä matkaa varten. Linkki-sovelluksen maksutapavaihtoehtoja ovat 

  • pankki- tai luottokortti (Visa, Mastercard)
  • puhelinoperaattorin puhelinlasku
  • digitaalinen Masterpass-palvelu
  • MobilePay
  • Apple Pay
  • OP Pivo -sovellus

Historia-välilehdeltä voit katsella aiemmin tilaamiesi lippujen tietoja.

Mobiililiput ja hinnat

Mobiililippuja on myynnissä

  • Kertalippuja: aikuinen ja lapsi alle 17 v. 
  • Vuorokausilippuja: aikuinen, lapsi ja nuori (17-24-v.)

Lipun hinta määräytyy asiakasryhmän ja matkustusvyöhykkeiden mukaan. Linkki-paikallisliikenteen linjat kulkevat vyöhykkeillä A, B ja C. D-vyöhykkeellä ei toistaiseksi ole liikennöiviä paikallisliikennevuoroja.

Lippujen hinnat voimassa 15.3.2018 alkaen. Ticket prices from 15.3.2018.

Kertalippu / Single ticketMatkustusvyöhykkeet / ZonesAikuinen € / AdultLapsi € alle 17 v. / Children under 17 years
1 vyöhyke / 1 zoneA, B, C2,701,35
2 vyöhykettä / 2 zonesAB, BC4,202,10
3 vyöhykettä / 3 zonesABC5,502,75
Vuorokausilippu 24 h / 24 hour ticketMatkustusvyöhykkeet / ZonesAikuinen € / AdultLapsi € alle 17 v. / Children under 17 yearsNuori € 17-24 v. / Youngster 17-24 years
1 vyöhyke / 1 zoneA, B, C8,004,006,00
4 vyöhykettä / 4 zonesABCD14,007,0010,00
Vuorokausilippu 48 h / 48 hour ticketMatkustusvyöhykkeet / ZonesAikuinen € / AdultLapsi € alle 17 v. / Children under 17 yearsNuori € 17-24 v. / Youngster 17-24 years
1 vyöhyke / 1 zoneA, B, C12,006,009,00
4 vyöhykettä / 4 zonesABCD21,0010,5015,00