Hyppää pääsisältöön
Kuva
Mobiililippu matkapuhelimessa. Kuva Jiri Halttunen
Pääsisältö

Mobiililippu on kätevä ja nopea matkalipun ostamisen vaihtoehto, jos maksuton lippusovellus on ladattuna matkapuhelimeen. Mobiililipun voit ostaa puhelimeesi vaikka pysäkillä odottaessa.

Mobiililipun ostaminen

Mobiililippuja myydään Waltti Mobiili- ja Linkki-mobiilisovelluksissa. Lipputuotteet ja -hinnat ovat molemmissa sovelluksissa samat.

Mobiilisovelluksista ostettavat liput toimivat vain älypuhelimessa. Waltti-matkakorttia ei sovellusten kautta voi ladata tai käyttää.  

Maksaminen hoituu mobiilisovellukseen lisätyllä pankki- tai luottokortilla (Visa, Visa Electron tai Mastercard), johon on aktivoitu verkkomaksuominaisuus. Myös MobilePay ja operaattorimaksaminen (maksu puhelinlaskun yhteydessä) ovat käytössä.

Voimassaolo ja kelpoisuus

Mobiililippu on voimassa heti, kun se on maksettu. Voimassaolosta kertoo lippunäkymän juokseva aikalaskuri. Voimassaoloaika on 1 vyöhykkeen mobiililipuilla 60 minuuttia, 2-3 vyöhykkeen lipuilla 120 minuuttia.

Mobiililippu ostetaan kaikille niille maksuvyöhykkeille, joiden kautta matkustat. Voimassaoloaikana lipulla voi matkustaa rajattomasti lipun kelpoisuusvyöhykkeillä. 

Hyväksymisen jälkeen lippuostosta ei voi enää perua. Tarkasta siis huolella, että valitsemasi lipputyyppi, vyöhykkeet ja ikäryhmä ovat oikeat. 

Lippusovellusten oheispalveluna toimii aikataulu- ja reittiopas

Mobiililipun tarkastaminen

Mobiililiput tarkistetaan linja-auton lipuntarkastuslaitteella. Laite lukee lipun noin 10 cm päästä lukijan alapuolelta. Kortinlukulaitteen näyttöön ilmestyy lipun voimassaoloaika.  

Pidä huoli, että puhelimessasi riittää virtaa koko matkan ajan. Lippu pitää pystyä näyttämään tarkastamista varten missä tahansa matkan vaiheessa.

Jos lipun koneellinen tarkastus ei jostain syystä onnistu, kuljettaja tarkistaa lipun voimassaolon puhelimen näytöltä ja kirjaa tapahtuman rahastuslaitteelle. 

Waltti Mobiili -sovellus

Lataa sovellus älypuhelimeesi maksutta Google Play -kaupasta tai Apple Storesta.  Voit ostaa sovelluksesta Linkki-paikallisliikenteen kerta- ja päivälippuja sekä 30 päivän kausilippuja.

Waltti Mobiili -palvelun käyttäjät voivat vastaanottaa lippuostoksistaan digitaalisia kuitteja keskitetysti ReceiptHero -palvelun kautta.

30 vrk:n Waltti-mobiililippu

Waltti Mobiili -sovelluksesta voi ostaa 30 vrk:n kausilippuja (lasten, nuorten, opiskelijoiden ja aikuisten 30 liput).

Lipun ostaminen edellyttää rekisteröitymistä Waltti Mobiilin asiakkaaksi. Rekisteröinti on pakollinen lipun siirrettävyyden takia. 30 vrk:n lippu löytyy sovelluksen Osta lippu -valikosta. Mobiili-kausilippu on samanhintainen kuin vastaava, matkakortille ladattava kausilippu, tarkista eri asiakasryhmien ja vyöhykkeiden lippuhinnat hinnastosta.

Mobiilikausilipulle määritellään ostettaessa tarvittavat maksuvyöhykkeet, oma asiakasryhmä sekä haluttu maksutapa.

Opiskelijan kausilipun (30 pv) osto edellyttää opinto-oikeuden vahvistamista sovelluksessa. Tutustu opiskelijaetuuden käyttöönottoon Waltti Mobiilissa.

Maksamisen jälkeen lippu on heti voimassa ja näyttää jäljellä olevan voimassaoloajan. 

Kausilipun voi siirtää mobiililaitteesta toiseen kesken kauden esim. puhelimen vaihtotapauksissa. Lipun siirtokerrat on kuitenkin rajattu, jotta estetään lipun luvaton siirtely usean ihmisen kesken. Jos lipun siirtämisessä tulee ongelmia, ole yhteydessä Linkki-palvelupisteeseen.

Linkki-sovellus

Sovelluskaupasta maksutta ladattava lippusovellus löytyy hakusanalla "Linkki". Lisätietoja Linkki-sovelluksen lataamisesta.

Mobiililippuja voi ostaa Linkki-sovelluksesta rekisteröitymällä palvelun käyttäjäksi tai ilman rekisteröitymistä. Rekisteröitymällä voit valita usean maksutavan väliltä tarpeen ja tilanteen mukaan. Rekisteröitymättömänä ainut maksutapa on mobiilimaksu, eli puhelinoperaattorin lasku.

Mobiililippu on voimassa heti onnistuneen lippuostoksen jälkeen. Ostettu lippu ilmestyy sovelluksen Liput-välilehdelle. Samaan puhelimeen voit ostaa myös useita lippuja, esimerkiksi aikuisen ja lapsen yhteistä matkaa varten. Linkki-sovelluksen maksutapavaihtoehtoja ovat 

  • pankki- tai luottokortti (Visa, Mastercard)
  • mobiilimaksu/ puhelinoperaattorin puhelinlasku
  • MobilePay
  • Apple Pay
  • OP Pivo -sovellus

Historia-välilehdeltä voit katsella aiemmin tilaamiesi lippujen tietoja.