Hyppää pääsisältöön
Kuva
Linkin markkinointimateriaaleja

Aiemmat kampanjat:

Tonttulakkipäivä 14.12.2019

Tonttulakkipäivä on Linkin hyvän mielen joulutapahtuma, joka on tarkoitettu ihan jokaiselle! Sitä vietetään taas lauantaina 14.12.

Tonttulakkipäivänä matkustat paikallisliikenteen Linkeissä ilmaiseksi lauantaiaamusta -iltaan (5.00-24.00), kun päässäsi on tonttulakki. Tonttulakki voi olla ostettu tai omatekemä, kunhan siinä on jotain tonttulakin elementtejä: väri, tupsu, kulkunen tms.

Tonttulakilla näihin autoihin ilmaiseksi

Tonttulakki toimi matkalippunasi paikallisliikenteen vihreillä Linkki-linjoilla 1-13 ja 14-42 Jyväskylän, Laukaan ja Muuramen alueilla.

Myös seutuliikenteen Waltti-autoissa voit matkustaa tonttulakilla maksutta. Liikennöitsijöitä on seutuliikenteessä useita ja autot ajavat Seutuliikenteellä on monta eri liikennöitsijää, mutta tunnistat seutuliikenteen Waltti-auton etuikkunan oranssikeltaisesta W-kyltistä. W = Waltti. Seutuliikenteen Waltti-autoja liikennöi lauantaina 14.12. seuraavasti:

  • linjalla 13M Jyväskylä-Muurame-Korpilahti (Jyväskylän Liikenne)
  • Jyväskylä-Jämsä -vakiovuoroilla välillä Jyväskylä-Muurame-Korpilahti (Jyväskylän Liikenne)
  • Jyväskylä-Hankasalmi -liikenteessä välillä Jyväskylä-Lievestuore (Soisalon Liikenne)
  • Jyväskylä-Kuohu -liikenteessä (Matka Mäkelä)
  • Jyväskylä-Uurainen-Saarijärvi -liikenteessä välillä Jyväskylä-Kuikka (Jyväskylän Liikenne, Töysän Linja)
  • Jyväskylä-Laukaa -liikenteessä (Jyväskylän Liikenne, Rautalammin Auto)
  • Jyväskylä-Laukaa, 4-tien kautta ajettava liikenne (Jyväskylän Liikenne, Töysän Linja)

HUOM: Myös seutuliikenteen Waltti-autoissa ilmaismatkustus tonttulakilla rajoittuu Jyväskylä-Laukaa-Muurame-alueelle.

Tonttulakin taika ei siten ulotu esim. Äänekoskelle, Suolahteen, Petäjävedelle, Uuraisille, Saarijärvelle, Jämsään tai Hankasalmelle saakka.

Linkki-palvelupisteestä ilmainen tonttulakki ja tarjoushintainen lahjakortti pukinkonttiin!

Jos kotoa ei löydy tonttulakkia, voit noutaa sellaisen itsellesi maksutta Linkki-palvelupisteestä (Asemakatu 7). Palvelupiste on avoinna la 14.12. kello 10.00-16.00. Jaossa on 200 ilmaista tonttulakkia, yksi per asiakas.

Tonttulakkipäivänä voit hankkia Linkki-palvelupisteestä pukinkonttiin taatusti kestävän lahjan: myynnissä on 50 euron Linkki-lahjakortteja mukavaan 40 euron tarjoushintaan! Ostettu lahjakortti on voimassa 6 kuukautta ja lahjansaaja voi käyttää sen ajanjaksolla 1.1.–31.5.2020. Lahjakortin voi hyödyntää Linkki-palvelupisteessä Waltti-arvolipun tai -kausilipun lataamiseen.

Joulutunnelmaa ja iloisia yllätyksiä luvassa!

Paikallisliikenteen Linkkeihin ja pysäkeille sijoittuu Tonttulakkipäivänä myös jouluista yllätysohjelmaa – esimerkiksi yllättäen kohdalle osuvia pikkupaketteja.

Lisää jouluista fiilistä saat seudun muista joulutapahtumista. Hyödynnä Tonttulakkipäivän kyytejä vieraillessasi esimerkiksi Taidemuseon Jouluisessa taidebasaarissa ja käsityömuseon Käsityöläisten joulutorilla. Mikään ei estä sinua myöskään hurauttamasta Tonttulakkipäivän linja-autolla kauemmaskin joulutapahtumiin ja -kaupoille.

Tonttulakkimatkustajan parhaat vinkit

Linkki-liikenteeseen on varattu Tonttulakkipäiväksi lisäautoja suosituimmille suunnille. Matkustajia on liikkeellä normilauantaita enemmän, joten kannattaa varautua pieniin aikatauluviivästyksiin ja ruuhkiin. Otat siis mukaan hyvää joulumieltä. Muista myös pukeutua pysäkille sään edellyttämällä tavalla, jos auton saapuminen kestää normaalia pidempään

Linkin keskiosan vaunutilaan ei kerrallaan mahdu monia lastenvaunuja tai -rattaita. Tilan täyttyessä lisää vaunuja ei turvallisuusyistä ole lupa ottaa kyytiin. Silloin myöhemmiltä pysäkeiltä kyytiin pyrkivät lastenvaunumatkustajat joutuvat odottamaan seuraavaa vuoroa.

Lastenvaunutilan koko vaihtelee autoittain. Yhdessä autossa voidaan turvallisuuden kärsimättä kuljettaa 1-2 lastenvaunut. Kuljettaja tekee viime kädessä tilannearvion siitä, monetko vaunut voidaan ottaa kyytiin. Tärkeintä on taata kaikkien kyydissä olevien matkustajien, myös huonommin tai apuvälineiden kanssa liikkuvien, turvallinen liikkuminen autossa ja turvallinen poistuminen.

Ilmaiskyydit kannustavat 14.12. väkeä lähtemään liikkeelle, tapahtumiin ja jouluostoksille. Linkki ei tänä vuonna koordinoi tapahtumaa yritysten suuntaan. Halutessaan yritykset pystyivät hyödyntämään Tonttulakkipäivää omassa markkinoinnissaan, esimerkiksi tonttulakkiasiakkaille tarjottavien alennusten tai etujen muodossa.

Kuva
Matkustajia nousemassa linja-autoon Tonttulakkipäivänä.
Kuva: Jiri Halttunen