Skip to main content

7.7.2021

Laukaan Vihtavuoren koululla käynnistyvät uuden linja-auton kääntöpaikan muutostyöt 8.7. alkaen. Rakennustyöt kestävät 10.8 saakka ja kääntöpaikka on pois käytöstä koulujen alkuun saakka.
Image
Muutos Laukaan Kantolantietä ajavan linja-autoliikenteen reittiin 8.7.–10.8.2021 välillä Kantolantie–Vihtavuoren koulu

 

Kääntöpaikan käytön estyminen aiheuttaa muutoksia niiden paikallis- ja seutuliikennelinjojen vuoroihin, jotka ajavat Kantolantietä Vihtavuorentielle ja Vihtavuoren koululle. Rakennustöiden ajan Kantolantietä Jyväskylän ja Laukaan suuntaan ajavat vuorot eivät poikkea Vihtavuoren koululla. Niiden reitiltä jäävät tilapäisesti pois pysäkit Vihtavuoren kappeli 1, Vihtavuoren kappeli 2 sekä Vihtavuoren koulun 3 pysäkkiä (Vihtavuoren koulu E, Vihtavuoren koulu P ja Vihtavuoren koulu 11). 

Reittimuutos lyhentää hieman Kantolantien kautta liikennöivien vuorojen ajoaikoja. Tämän takia Kantolantietä Jyväskylään ajavat vuorot tasaavat tarvittaessa aikaa Vihtavuorentiellä Haavistontie L -pysäkillä ja Laukaan suuntaan ajavat vuorot Haavistontie I -pysäkillä. Ajantasauksen jälkeen liikkeelle lähdetään samaan aikaan, kuin lähdettäisiin Vihtavuoren koulun pysäkiltä.

Muutoksesta on lisätty häiriötiedote paikallisliikenteen aikataulu- ja reittioppaalle. Myös alueen pysäkeille on viety reittipoikkeamasta kertovat tiedotteet.

Muutos ei koske Jyväskyläntietä pitkin liikennöivien paikallis- ja seutuliikenteen vuorojen reittejä. Ne käyvät normaalisti Haavistontietä pitkin Vihtavuoren koululla, koska niillä ei ole kääntöpaikan tarvetta.


Lisätiedot: joukkoliikennesuunnittelija Jouni Enroos, p. 050 461 7119, jouni.enroos[at]jyvaskyla.fi