Hyppää pääsisältöön
Kuva
Linja-auton stop-painike. Kuva Katja Kauppila
Pääsisältö

Löytötavarat

Kaikki Linkki-linja-autoihin unohtunut omaisuus toimitetaan Suomen Löytötavarapalvelu Oy:lle (maksullinen palvelu, tarkista palveluajat ja -hinnat, yhteystiedot ja sijainti linkistä). Tavaraa koskevan tiedustelun voi tehdä myös löytötavaratoimiston sähköisellä yhteydenottolomakkeella osoitteessa www.loytotavara.net. Kadonneen omaisuuden selvittely- ja lunastuskustannuksista vastaa aina tavaroiden omistaja itse.

Löytötavarapalvelu noutaa tavarat liikennöitsijän varikolta parittoman viikon torstaisin. Lompakon, puhelimen, avainten tms. tärkeän omaisuuden löytymistä voi tiedustella liikennöitsijältä ma-pe 8–16

  • Jyväskylän Liikenne Oy, p. 0207 425 800
  • Länsilinjat Oy (vain linjat 1, 1M, 2, 2M, 4, 19, 42) p. 041 730 9342
  • Mennään Bussilla Oy (vain linjat 5 ja 5K sekä Linkki-VIP-autot), p. 040 702 1599
     

Matkakortin katoaminen

Linkeistä talteen otetut matkakortit toimitetaan keskitetysti Linkki-palvelupisteeseen kerran viikossa maanantaisin. Henkilökohtaisen matkakortin löytymisestä ilmoitetaan omistajalle. Löytyneet kortit pidetään tallessa 3 kuukautta, jona aikana kortin voi käydä hakemassa.

Linkki-palvelupiste voi pyynnöstä sulkea hukkaan menneen kortin väärinkäytösten estämiseksi. Henkilökohtaisen Waltti-matkakortin hävitessä kortin käyttämätön kausi tai arvo voidaan siirtää uudelle kortille. Toimenpiteestä peritään 7 € käsittelymaksu ja 5 € korttimaksu. Haltijakohtaisen Waltti-matkakortin sisältöä ei katoamistapauksissa hyvitetä.

Jos olet hankkinut kadonneen kortin tilalle uuden kortin ja saanut hyvityksen vanhan kortin sisällöstä, vanha korttisi on mitätöity. Mitätöidyn kortin voi hävittää sekajätteenä tai palauttaa Linkki-palvelupisteeseen.

Vahingot ja hyvitykset

Kuljettajat tekevät parhaansa vaarojen ja vahinkojen välttämiseksi. Silti liikenteessä voi sattua äkkitilanne, ja joku matkustamossa satuttaa sen takia itseään. Ilmoita silloin vahingosta heti kuljettajalle, sillä kuljettaja ei välttämättä näe kaikkia matkustamon tapahtumia. Ilmoitus tarvitaan esimerkiksi vakuutusyhtiön vahinkoilmoitusta varten. Jälkikäteen vahinkoa voi olla vaikea selvittää.

Liikennehäiriö, vuoron saapumatta jääminen tai aikataulusta poikkeava saapuminen ei tavallisesti oikeuta korvauksiin. Hyvitystä voidaan maksaa tapauskohtaisesti ja harkinnan mukaan Jyväskylän seudun joukkoliikenteelle osoitetun kirjallisen hakemuksen perusteella.

Asiasanat:  
linkki
löytötavara
matkakortti
vahinko
hyvitys