Hyppää pääsisältöön
Kuva
Linkki koivun katveessa kesällä. Kuva Hanna-Kaisa Hämäläinen
Pääsisältö

Linkki fiksuun työmatkaan

Linkin palvelut kannustavat työntekijöitä joukkoliikenteen käyttöön. Joukkoliikenteen käytön tukeminen viestii yrityksen arvoista ja kulttuurista. Joukkoliikenteellä taitetusta työmatkasta hyötyvät niin työnantaja, työntekijä kuin ympäristökin. 

Työmatkaetuus hyödyttää sekä työnantajaa että -tekijää

Työmatkaliikkumisen tukemiseen on monta hyvää syytä. Ympäristöystävällinen ja vastuullinen ajattelu luovat yritys- ja työnantajamielikuvaa. Kannustamalla joukkoliikenteen käyttämiseen työmatkoilla työnantaja edistää hyvinvointi- ja vastuullisuustavoitteiden saavuttamisessa ja voi säästää kustannuksissa. Työsuhdematkalipun verotus suosii työnantajaa ja työntekijää. Lisäksi työsuhdematkalippu helpottaa myös työntekijöiden arkea ja voi olla rekrytointivaltti.

Työmatkojen kulkeminen joukkoliikenteellä, pyöräillen tai kävellen lisää hyvinvointia ja terveyttä sekä vähentää pysäköintipaikkojen tarvetta. Keskimäärin joukkoliikenteen käyttäjä ottaa 2 000 askelta enemmän päivässä kuin autoilija. Lisäksi 2–3 kertaa viikossa liikkuvalla työntekijällä on 4,5 sairauspäivää vähemmän vuodessa kuin enintään kerran viikossa liikkuvalla.

Tutustu Linkin työmatkalippuun.


Pysäkkinäytöt toimitiloihin

Tuo Linkki-aikataulut ihmisten lähelle ja kannusta fiksuun liikkumiseen joukkoliikenteellä. Lähipysäkkien aikataulut saa helposti diginäytöille Linkin Pysäkit-palvelun avulla.

Luo itse oma pysäkkinäyttö toimitilaasi. Valitse pysäkit ja linjat, joiden aikatauluista sinä, asiakkaasi tai työntekijäsi ovat kiinnostuneita ja vie tieto diginäytöille. Palvelun käyttöönotto vaatii ainoastaan sopivan näytön ja verkkoyhteyden. Verkkolinkin avulla voit jakaa luodun pysäkkinäkymän haluamillesi näytöille.

Räätälöidyt pysäkkinäytöt soveltuvat esimerkiksi kirjastojen, kauppakeskusten, hotellien, taloyhtiöiden ja yritysten aulatiloihin sekä yksityiskäyttöön. 

Näin luot pysäkkinäytön verkkopalvelussa

  1. Mene Pysäkit-palveluun ja klikkaa Luo pysäkkinäyttö -painiketta
  2. Valitse vaaka- tai pystynäyttö 
  3. Valitse esityskieli
  4. Anna näkymälle sitä hyvin kuvaava nimi, max 14 merkkiä
  5. Valitse haluamasi asettelumalli
  6. Lisää haluamasi pysäkki/pysäkit. Vinkki: pysäkin nimen saat tarkistettua kätevästi reittioppaalta.
  7. Valitse kesto ja esityskieli

Lisää uusi pysäkkinäkymä -toiminnolla voi luoda useamman pysäkkinäkymän. Aikataulutietonäkymät voi tehdä vaikkapa molempiin suuntiin, esimerkiksi itään ja länteen. Luodut pysäkkinäkymät vaihtuvat näytöllä valitun keston mukaisesti.

Esikatsele-toiminnolla voit tarkistaa luodun pysäkkinäkymän. Lopuksi klikkaa Luo näkymä -painiketta. Pysäkkinäkymä avautuu selaimeen. Osoiterivillä oleva url-osoite näyttää luomasi pysäkkinäytön. 

Huomioithan, että Pysäkit-palvelu toimii parhaiten suosituimpien selainten (mm. Chrome, Edge, Firefox) uusimmilla versioilla. Suosittelemme pysäkkinäytön luomiseen tietokonetta, mobiililaitteella kaikki toiminnot eivät toimi.