Hyppää pääsisältöön
Kuva
Reittiopas puhelimen näytöllä. Kuva Jiri Halttunen
Pääsisältö

Linkki-paikallisliikenteen reitit, aikataulut ja pysäkit saat kätevimmin selville sähköisestä aikataulu- ja reittiopaspalvelusta. Palvelu on selainpohjainen, eli erillistä sovellusta ei sen käyttämiseen tarvita.

Reittiopaspalvelun ovat yhteistyössä kehittäneet Waltti-kaupungit, Helsingin seudun liikenne (HSL) ja Liikennevirasto. Reittiopas toimii parhaiten yleisimmillä ja uusimmilla selainversioilla.

Ole ajoissa pysäkillä, reittioppaan aika on arvio!

Reittiopas näyttää Linkki-liikenteestä

  • linja-autojen gps-seurantaan perustuvia, reaaliaikaisia aikatauluarvioita
  • aikataulusuunnitelman mukaisia aikatauluarvioita

Reaaliaikaista reittioppaan tieto on silloin, kun vuoro on jo matkalla. Linja-auton seurantalaitteisto lähettää palveluun silloin seurantatietoa matkan etenemisestä. Reaaliaikainen saapumistieto näkyy pysäkin kohdalla vihreällä värillä esitettynä minuutti- ja kellonaikatietona. Jos vuoro ei ole vielä matkalla tai seurantatiedon signaalia ei järjestelmään välity, reittiopaspalvelu näyttää aikataulusuunnitelmaan perustuvia, staattisia aikataulutietoja. Aikataulusuunnitelman mukaiset pysäkkiajat ovat arvioita, jotka on määritetty keskimääräisten ajoaikojen perusteella.

Hiljaisen liikenteen aikaan, kun nousijoita on pysäkeiltä vähän, Linkki saattaa edetä reitillä arvioitua nopeammin. Vastaavasti ruuhka-aikoina matka saattaa edetä hieman arvioitua hitaammin. On tärkeää, että olet pysäkillä ajoissa, mielellään muutamaa minuuttia ennen arvioitua pysäkkiaikaa, sillä linja-auto ei jää välipysäkeille odottamaan arvion mukaista kellonaikaa. Jos pysäkiltä ei ole nousijoita, Linkin matka jatkuu ilman pysähdystä.

Ainoastaan reitin lähtöpysäkkien sekä eräiden keskeisten ns. ajantasauspysäkkien (esim. Vesmanninmäki Vaajakoskella) lähdöt tapahtuvat minuutilleen aikatauluun merkattuna ajankohtana.  

Asiasanat:  
linkki
aikataulu
reitti