Hyppää pääsisältöön
Kuva
Reittiopas puhelimen näytöllä. Kuva Jiri Halttunen
Pääsisältö

Linkki-paikallisliikenteen reitit, aikataulut ja pysäkit saat kätevimmin selville sähköisestä aikataulu- ja reittiopaspalvelusta. Palvelu on selainpohjainen, eli erillistä sovellusta ei sen käyttämiseen tarvita.

Reittiopaspalvelun ovat yhteistyössä kehittäneet Waltti-kaupungit, Helsingin seudun liikenne (HSL) ja Liikennevirasto. Reittiopas toimii parhaiten yleisimmillä ja uusimmilla selainversioilla.

Ole ajoissa pysäkillä, reittioppaan aika on arvio!

Reittiopas näyttää Linkki-liikenteestä

  • linja-autojen gps-seurantaan perustuvia, reaaliaikaisia aikatauluarvioita
  • aikataulusuunnitelman mukaisia aikatauluarvioita

Reaaliaikaista reittioppaan tieto on silloin, kun vuoro on jo matkalla ja ajoneuvon seurantalaitteisto lähettää palveluun seurantatietoa. Reaaliaikaisen tiedon tunnistaa saapumisajan ohessa vilkkuvasta "-merkistä eli reaaliaikasymbolista. Jos seurantatiedon signaali ei jostain syystä saavu linja-autosta järjestelmään, reittiopaspalvelu näyttää aikataulusuunnitelman mukaisia, staattisia aikataulutietoja. Reittioppaalla esitetyt pysäkkiajat ovat silloin arvioita, jotka on laskettu keskimääräisten ajoaikojen mukaan.

Hiljaisen liikenteen aikaan, kun nousijoita on pysäkeiltä vähän, Linkki saattaa edetä reitillä arvioitua nopeammin. Vastaavasti ruuhka-aikoina matka saattaa edetä hieman arvioitua hitaammin. On tärkeää, että olet pysäkillä ajoissa, mielellään muutamaa minuuttia ennen arvioitua pysäkkiaikaa, sillä linja-auto ei jää välipysäkeille odottamaan arvion mukaista kellonaikaa. Jos pysäkiltä ei ole nousijoita, Linkin matka jatkuu ilman pysähdystä.

Ainoastaan reitin lähtöpysäkkien sekä eräiden keskeisten ns. ajantasauspysäkkien (esim. Vessmanninmäki Vaajakoskella) lähdöt tapahtuvat minuutilleen aikatauluun merkattuna ajankohtana.  

Asiasanat:  
linkki
aikataulu
reitti