Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Jyväskylän seudun joukkoliikenne - fiksusti liikkeellä

Joukkoliikennejaoston päätöksiä 3.5.2018

Jyväskylän, Laukaan ja Muuramen yhteinen joukkoliikennejaosto kokoontui torstai-iltana 3.5. Kokouksessa päätettiin muun muassa Laukaan suunnan linjan 41 kesäaikatauluista ja -reiteistä.

Linja 41 siirtyy 4.6. alkaen virallisesti osaksi kaupunkiseudun Linkki-paikallisliikennettä. Waltti-järjestelmän lipuilla ja -etuuksilla on linjalla päässyt matkustamaan (Jyväskylän Liikenne Oy:n ajamilla vuoroilla) muun Linkki-liikenteen tapaan jo aiemminkin. Jyväskylän seudullinen joukkoliikenteen viranomainen kilpailutti Jyväskylä–Laukaa -yhteysvälillä ajettavan linjan 41 liikenteen viime syksynä, ja kilpailutuksen voitti Jyväskylän Liikenne Oy. Jyväskylä-Laukaa -välille tulee paikallisliikenteen linjan 41 lisäksi myös muuta joukkoliikennettä niin, että kokonaisuus muodostuu jatkossa Linkki-liikenteen, Keski-Suomen ELY-keskuksen ja markkinaehtoisen liikenteen yhteistarjonnasta.

Tulevalle kesälle linjan 41 reitteihin ja aikatauluihin on tehty pieniä muutoksia, mutta muuten se on lähes aikaisempien kesäkausien kaltainen. Vuorotarjontaa on pääsääntöisesti kerran tunnissa. Asiakastoiveiden mukaisesti uutena ajetaan ma-pe sekä la ja su kello 23.00 Laukaasta Jyväskylään lähtevä vuoro, joka aiemmin on päättynyt Laukaaseen ja ajettu siirtoajona takaisin Jyväskylään. Asiakkaat ovat myös toivoneet linjalle viikonloppuaamuihin lisää vuoroja, joten niitä kesäliikenteeseen on lisätty. Lauantaisin uusia vuoropareja ovat Jyväskylästä kello 8.05 ja 9.05 lähtevät vuorot. Sunnuntaisin uusia vuoropareja ovat Jyväskylästä kello 9.10, 10.15 ja 11.15 lähtevät vuorot. Aikatauluissa on otettu huomioon Jyväskylän ja Laukaan välinen markkinaehtoinen sekä Keski-Suomen ELY-keskuksen järjestämä seudullinen liikenne.

Kokouksen esityslista liitteineen löytyy osoitteesta http://julkinen.jkl.fi:8082/ktwebbin/dbisa.dll/ktwebscr/epj_asil_tweb.htm?+bid=6594.

Joukkoliikennejaosto kokoontuu vuoden 2018 alussa päätetyn aikataulun mukaisesti seuraavan kerran to 31.5.

4.5.2018Kristiina Pentikäinen

    Tonttulakkipäivä 2019

Järjestäjä, liikennöitsijä ja päätöksenteko

 Linkki-palvelupiste
paikallisliikenteen asiakaspalvelua

Käyntiosoite: Asemakatu 7, Jyväskylä

Aukioloajat:
ma klo 10-17, ti-pe klo 10-16

Puhelinpalvelu ma-pe 9-12
p. 014 266 0114

Yhteydenotot aukioloaikojen ulkopuolella:
Jyväskylän kaupungin palautepalvelu


Copyright © 2019 Jyväskylän kaupunki. Sivun alkuun

Linkki » Linkki » Uutiset » Joukkoliikennejaoston päätöksiä 3.5.2018