Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Jyväskylän seudun joukkoliikenne - fiksusti liikkeellä

Uusi vuosi, uusi Linkin aikataulu- ja reittihakupalvelu – ota se heti käyttöön osoitteessa https://jyvaskyla.digitransit.fi!

Jyväskylän seudun joukkoliikenne eli Linkki on saanut käyttöön uuden ja kätevän, kaikilla päätelaitteilla toimivan reittioppaan. Uusi helppokäyttöinen palvelu osoitteessa https://jyvaskyla.digitransit.fi on valtakunnallisen kehittämistyön tulos. Opas on toteutettu maamme keskeisten kaupunkiseutujen, Helsingin seudun liikenne HSL:n ja Liikenneviraston yhteishankkeena.

Tällä hetkellä uusi reittiopaspalvelu näyttää Jyväskylän seudun joukkoliikenteen aikataulu- ja reittitiedot sekä seutuliikenteen Waltti-vuorojen liikennöintitiedot. Myöhemmin palveluun ovat tulossa myös alueen kävely- ja pyöräilyreitit. Reittioppaan osoitetiedot perustuvat Väestörekisterikeskuksen rakennustietorekisteriin. Joukkoliikenteen reitit ja aikataulut ovat peräisin Liikenneviraston valtakunnallisesta joukkoliikenteen tietokannasta.

Entinen paikallisliikenteen reittiopas osoitteessa https://reittiopas.jyvaskyla.fi lakkaa vuodenvaihteen jälkeen toimimasta. Vanhasta oppaasta on sen jälkeen automaattinen ohjaus uuteen reittioppaaseen.

Lisäämällä sivun https://jyvaskyla.digitransit.fi puhelimen aloitusnäyttöön, sen saa toimimaan sovelluksen tapaan. Aloitusnäytön asetukset löytyvät useimmissa selaimissa kolme pistettä -symbolin takaa.

Paikannustoiminto nopeuttaa reittioppaan käyttöä

Käyttäjän paikannusta hyödyntävä Digitransit-reittiopas on kehitetty erityisesti mobiililaitteita silmällä pitäen, sillä valtaosa reittihauista tehdään nykyisellään älypuhelimilla. Kun paikannuksen sallii, pääsee näkemään suoraan seuraavien Linkkien lähtöajat lähinnä sijaitsevilta pysäkeiltä, ilman erillisen reittihaun tekemistä. Paikannuksen sallimalla tai lähtöpisteen antamalla on kätevää tehdä reittihaku haluttuun määränpäähän. Hakuehtoina toimivat osoitetiedot ja pysäkkinimet, mutta lähtöpaikan tai määränpään voi valita myös karttapohjalta. Reittioppaan muistiin jäävät käyttäjän aikaisemmat haut, mikä helpottaa omien vakioaikataulujen ja –reittien nopeaa tarkistamista.

Reittejä ja aikatauluja voi hakea kirjoittamalla hakukenttään osoitteen, paikan tai pysäkin nimen. Linjan numerolla haku ei toistaiseksi vielä onnistu. Klikkaamalla linjaa pääsee näkemään reitin kartalla pysäkkilistauksineen. Pysäkkikohtaiset aikataulut saa näkyviin klikkaamalla Aikataulut-välilehteä. Reittioppaaseen on mahdollista lisätä omia suosikkikohteita niiden löydettävyyden helpottamiseksi. Silloin reittioppaasta voi tarkistaa, milloin seuraava Linkki on omaa kohdetta lähimpänä sijaitsevalla pysäkillä. Reittioppaasta myös näkee linjojen reitit pysäkkikohtaisine aikatauluineen, kun klikkaa haluamansa linjan numeroa.

Kehitystyö jatkuu, tulossa mm. reaaliaikapalvelu

Uutta reittiopasta kehitetään jatkuvasti ja muun muassa pyöräilyreitit sekä kartta-aineistot eivät ole kaikilta osin vielä täydellisiä. Karttapohjana käytetään avointa OpenStreetMap -karttaa, jonka kehittämiseen kuka tahansa saa osallistua.

Myöhemmin reittihakupalveluun lisätään myös paikallisliikenteen reaaliaikapalvelu. Palvelun gps-paikannuksen ansiosta Linkit saadaan silloin näkymään reittioppaan kartalla. Kyse on matkustajille erittäin tärkeästä uudistuksesta, joka helpottaa pysäkille menon ajoittamista ja vähentää epätietoista odottelua auton saapumisesta, mikä on ikävää etenkin talvipakkasilla. Tarkka reaaliaikapalvelun käyttöönottoaika ei kuitenkaan toistaiseksi ole vielä tiedossa.

Palautetta uudesta reittioppaasta voi lähettää Linkille Jyväskylän kaupungin palautepalvelun kautta.

Lisätiedot: palvelupäällikkö Kari Ström, p. 014 266 5139, kari.strom[at]jkl.fi

19.12.2017Kristiina Pentikäinen

Järjestäjä, liikennöitsijä ja päätöksenteko

 Linkki-palvelupiste
paikallisliikenteen asiakaspalvelua

Käyntiosoite: Asemakatu 7, Jyväskylä

Aukioloajat:
ma klo 10-17, ti-pe klo 10-16

Puhelinpalvelu ma-pe 9-12
p. 014 266 0114

Yhteydenotot aukioloaikojen ulkopuolella:
Jyväskylän kaupungin palautepalvelu


Copyright © 2019 Jyväskylän kaupunki. Sivun alkuun

Linkki » Linkki » Uutiset » Uusi vuosi, uusi Linkin aikataulu- ja reittihakupalvelu – ota se heti käyttöön osoitteessa https://jyvaskyla.digitransit.fi!