Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Jyväskylän seudun joukkoliikenne - fiksusti liikkeellä

Uusi Waltin nettikaupan asiakas tunnistautuu jatkossa Suomi.fi-palvelussa

Netissä toimiva Waltti-lippujen osto- ja latauspalvelu https://nettilataukset.waltti.fi edellyttää muiden sähköisten asiointipalveluiden tapaan käyttäjän sähköistä tunnistautumista. Aiemmin tunnistautuminen on hoitunut Kansalaisen tunnistus- ja maksamispalvelu Vetuman kautta. Nyt Waltin nettipalveluun ensimmäistä kertaa rekisteröityvät ohjataan tunnistautumaan Suomi.fi –palveluun.

Suomi.fi-palvelun taustalla on Väestörekisterikeskus ja tunnistautuminen varmistetaan palvelussa väestötietojärjestelmän tiedoista. Asiakkaasta Waltin nettipalveluun välittyvät ainoastaan ne tiedot, jotka tarvitaan sähköisen asioinnin mahdollistamiseksi, joten Suomi.fi-tunnistuksen käyttö on turvallista. Tunnistautumistavaksi voi palvelussa valita pankkitunnisteen, varmennekortin tai mobiilivarmenteen.

Tunnistautumispalvelun vaihtuminen ei vaikuta vanhoihin Waltti-nettipalvelun asiakkaisiin, jotka ovat rekisteröityneet palvelun käyttäjiksi jo aiemmin. Varsinaisen Waltin nettipalvelun toimintoihinkaan vaihdos ei vaikuta, vaan lippuostoksia voi palvelussa tehdä kuten tähänkin saakka.

Myös Suomi.fi-maksaminen tulossa käyttöön

Suomi.fi -palveluun siirtyminen tuo Waltti-nettikaupan asiakkaille lisää maksutapavaihtoehtoja. Syksyn 2017 aikana pyritään ottamaan käyttöön Suomi.fi -maksaminen, joka mahdollistaa Waltti-kortille tehtävät lippuostokset asiakkaan asiointipankista riippumatta.

Tähän saakka Jyväskylän seudun joukkoliikenteen Waltti-korttiostosten tekeminen on ollut mahdollista vain niiden pankkien asiakkaille, joiden kanssa joukkoliikenteen taloudesta vastaavalla Jyväskylän kaupungilla on voimassa oleva pankkipalvelusopimusta. Siten esimerkiksi POP-pankin asiakkaat eivät ole pystyneet Waltin nettipalvelua toistaiseksi hyödyntämään.

Lisätiedot:

  • kuljetussuunnittelija Toni Tamminiemi, p. 014 26 64021, toni.tamminiemi[at]jkl.fi
  • https://www.suomi.fi/sivu/tietoa-tunnistuksesta
20.10.2017Kristiina Pentikäinen

    Tonttulakkipäivä 2019

Järjestäjä, liikennöitsijä ja päätöksenteko

 Linkki-palvelupiste
paikallisliikenteen asiakaspalvelua

Käyntiosoite: Asemakatu 7, Jyväskylä

Aukioloajat:
ma klo 10-17, ti-pe klo 10-16

Puhelinpalvelu ma-pe 9-12
p. 014 266 0114

Yhteydenotot aukioloaikojen ulkopuolella:
Jyväskylän kaupungin palautepalvelu


Copyright © 2019 Jyväskylän kaupunki. Sivun alkuun

Linkki » Linkki » Uutiset » Uusi Waltin nettikaupan asiakas tunnistautuu jatkossa Suomi.fi-palvelussa